Haberler

Adana'da Cumhuriyet Bayramı Törenindeki Gerginlik

Adana Valiliği, Cumhuriyet Bayramı Çelenk Koyma Töreni sırasında Vali Hüseyin Avni Coş ile Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz arasında yaşanan gerginliğin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yaptı.

Adana Valiliği, Cumhuriyet Bayramı Çelenk Koyma Töreni sırasında Vali Hüseyin Avni Coş ile Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz arasında yaşanan gerginliğin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, tören alanına Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığında çalışan iki personel tarafından üzerinde "Bu şehir için yapacak daha çok işimiz var. Zihni Aldırmaz" yazılı pankart bulunan stant getirilip kurulduğu ve burada yine üzerinde "Zihni Aldırmaz Büyükşehir Belediye Başkanı" ibareli karton üzerine iliştirilmiş bayrak rozeti dağıtılacağının öğrenildiği belirtildi.

Güvenlik kuvvetleri tarafından, tören programında olmaması ve tören alanının yerel seçime yönelik propaganda ve kişisel reklam vasıtası olarak kullandırılmaması konusundaki duyarlılıkları sonucunda stantın kaldırıldığı, dağıtım işinin tören sonrasında yapılması istenildiği ifade edilen açıklamada şunlara yer verildi:

"Güvenlik kuvvetlerinin bu müdahalesinin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından Türk bayrağı dağıtımının engellenmesi şeklinde çarpıtılarak kamuoyuna aktarılması üzerine il valisi tarafından bayrağımızın ve Atatürkümüzün, Cumhuriyetimizin 76 milyonun ortak değeri olduğu kimsenin, bu kavramları istismar etmemesi, kişisel reklam malzemesi yapmaması konusunda uyarılarda bulunulmuştur. Ancak söz konusu şahsın hadise çıkartmak, olayı faklı yönlere çekmek, provoke etmek doğrultusunda yaklaşımları sezilince görüşme sonlandırılarak tören programına devam edilmiştir.

Dağıttıkları Türk bayrağının kenarına "Zihni Aldırmaz Büyükşehir Belediye Başkan V." yazdıran, Uğur Mumcu Meydanındaki çiçek kulesinin zirvesinden Türk Bayrağını indirip, belediye logosunu astıran ve bu hareketleri nedeniyle kamuoyunca tepkiyle karşılanan uygulama sahiplerinin, bu sefer rozet dağıtma bahanesiyle kurdukları propaganda standı vesilesiyle bayrak istismarına kalkışmaları samimiyetlerini ve niyetlerini ortaya koymaktadır.

Töreni müteakip Valiliğimizce törene katılan öğrenci ve öğretmenlerle vatandaşlara 50x75 ebadında bayrak dağıtımı yapılarak, bayrak dağıtımının nasıl yapılması gerektiği gösterilmiştir.

Bayrağımızın, şanına ve şerefine uygun olarak kullanılması, kişisel veya zümresel çıkarlara alet edilmemesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesinden taviz verilmeyecektir." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Coş Adana Valiliği Zihni Aldırmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title