Haberler

Adana'da Cumhurbaşkanına Hakaret Davası

Adana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesinden hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan yayınevi sahibi ve şair Mehmet Çetinkaya, yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

Adana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesinden hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan yayınevi sahibi ve şair Mehmet Çetinkaya, yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Mehmet Çetinkaya ve avukatları katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının mazeret gösterip katılmadığı duruşmayı mahkeme hakimi izinli olduğu için başka bir hakim yaptı.

Sanık Çetinkaya'nın avukatı Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, savunmasında, Cumhurbaşkanın şahsına yapılan hakareti doğru bulmadıklarını belirterek, "Müvekkilim sadece Cumhurbaşkanının uygulamaları ve söylemleri karşısında düşünce ile kanaat özgürlüğü kapsamında eleştiri hakkını kullanmıştır." dedi.

Çetinkaya'nın diğer avukatı Ali Şahin Vural Atal da son yıllarda siyasetteki üslubun hakarete varan boyutlara ulaştığını ifade ederek, "Müvekkilim de bu kapsamda ses getirmek amacıyla bu yazıları yazmıştır. Amacını aştığını kendisi de kabul etmiştir." diyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Çetinkaya'yı yurtdışı yasağı şartıyla tahliye eden mahkeme hakimi, ayrıca her hafta karakola gidip imza atmasını, aksi taktirde adli kontrol tedbirine uymadığı gerekçesiyle tutuklanacağı ihtarında bulundu.

Duruşma ertelendi.

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde yaşayan yayınevi sahibi ve şair Mehmet Çetinkaya, sosyal paylaşım sitesinden 13 Kasım 2015 ve 10 Şubat 2016 tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren paylaşımlarda bulunmuş, 31 Mart 2016'da gözaltına alınmış, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Çetinkaya, 4 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle yargılanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Çetinkaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title