Haberler

Adana'da 'Bombalı Saldırı' Tatbikatı

Adana Emniyet Müdürlüğünce Düzenlenen 'Bombalı Saldırı' Tatbikatında, Polislere Patlayıcıların Etkileri, Operasyonel Amaçlı Patlayıcı Kullanma, Bomba Yüklü Araçlara ve Canlı Bombaya Karşı Alınması Gereken Tedbirler Anlatıldı

Adana Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen 'bombalı saldırı' tatbikatında, polislere patlayıcıların etkileri, operasyonel amaçlı patlayıcı kullanma, bomba yüklü araçlara ve canlı bombaya karşı alınması gereken tedbirler anlatıldı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğünün bahçesinde düzenlenen tatbikatta ilk olarak, özel harekat polisleri, hücre evine operasyon düzenledi. Evin kapısını patlayıcıyla açan ekipler, evdeki çatışmanın canlandırılmasında gerçek mermiler kullandı.

Daha sonra, maketin üzerine yerleştirilen 50 gram plastik patlayıcı ile canlı bomba saldırısı canlandırıldı. Maketin patlatılmasının ardından, saldırıdan sonra alınması gereken güvenlik önlemleri konusunda bilgi verildi.

Bunun ardından, özel düzenekle oluşturulan alev çemberinin ateşlenmesi sonucu, polislerin patlama sonrası oluşan basınç ve sıcaklığı hissetmesi sağlandı. Bu sırada, bidona yerleştirilen 10 gram patlayıcı patlatıldı.

Tatbikatın sonunda, otomobile yerleştirilen 2 kilogram plastik patlayıcı ateşlendi. Patlamanın ardından aracın havaya uçtuğu ve kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Adana Valisi İlhan Atış, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, polisin başarılı olması için bilgili olması gerektiğini kaydetti.

Polisin geçmiş yıllara göre daha iyi konumda olduğunu belirten Vali Atış, 'Şu an dünyada sayılı polis teşkilatlarından birine sahibiz. Artık öğretmen rolünde bir polis teşkilatımız var. Tatbikat çok başarılıydı. Daha bilgili ve daha hukuka saygılı olacağız. Verilerden hareket ederek suçlulara ulaşacağız. Biz artık uzmanız' dedi.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ise tatbikatta Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube ile Bomba İmha Şube Müdürlüklerinin çalışmalarının yer aldığını ifade etti.

Tatbikatı Adana'da bomba imha konusunda eğitim alan 11 ilden 29 kursiyerin de izlediğini belirten Kesmez, 'Teorik ve pratik çalışma yapıldı. Burada teorik bilgilerimizi pratikte uygulama imkanı bulduk. Tatbikatta, geçmiş yıllarda bir bankaya yönelik yapılan bomba yüklü araç saldırısı ile en son Taksim'deki canlı bomba saldırısıyla ilgili bilgi verildi' diye konuştu.

Kesmez, şüpheli paketlerde mutlaka bomba olabileceği düşüncesiyle hareket edilmesi gerektiğini belirterek, tüm ekiplerin bu konuda her zaman dikkatli davranmasını istedi.

(ANI-VOL-ERS-HAN) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title