Haberler

Adana'da Bomba Yüklü Araç Paniği

Adana Emniyet Müdürlüğü, içi bomba yüklü beyaz renkli bir kamyonetin, Suriye'den Hatay'a giriş yaptığı ve Adana istikametinde ilerlediği şeklinde ihbar aldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, içi bomba yüklü beyaz renkli bir kamyonetin, Suriye'den Hatay'a giriş yaptığı ve Adana istikametinde ilerlediği şeklinde ihbar aldı. Yapılan başka bir ihbarda da 01 UP 937 ve 01 KJ 082 plakalı kamyonetlerin, Suriye'den Hataya giriş yaptığı, bomba yüklü olabilecekleri haberini alan polis ekipleri, her iki aracı da yakalamak için yol arama çalışmalarına başladı.

KAÇAK MAZOT ÇIKTI

Gece bomba yüklü olduğu iddia edilen her iki aracı da durduran polis ekipleri, araçlarda kaçak mazot ele geçirdi.

Saat 04.00 sıralarında Zekeriya Ö.'nün kullandığı 01 UP 937 plakalı kamyonetin Adana'ya giriş yapmak üzere olduğunu belirleyen polis ekipleri, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu Doğu Çıkışı yakınlarında aracı durdurdu. Zırhlı araçların güvenlik önemli aldığı aramada, kamyonetin kasası içinde üzeri plastik sebze-meyve kasalarıyla örtülmüş bin 300 litre kaçak mazot ele geçirildi. Yapılan incelemenin ardından araç, Sarıçam Polis Merkezi'ne götürüldü.

İFTAR SAATİNDEN YARARLANMIŞ

01 KJ 082 plakalı kamyonette aynı saatlerde merkez Seyhan İlçesi Mithatpaşa Mahallesi 58216 Sokak'ta park halinde bulundu. Polis ekipleri bir süre aracın sahibi olduğu iddia edilen Ferdi Ö.'yü aradı. Komşularının yardımıyla bulunan Ferdi Ö., zırhlı araç korumasında şüpheli kamyonet ile birlikte Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis merkezinin önünde kamyonetin kasasındaki plastik sebze-meyve kasalarını boşalttıran polis ekipleri, 41 adet plastik bidonda toplam 2 bin 200 litre kaçak mazot ele geçirdi. Polisin, "Hatay'dan buraya kadar nasıl yakalanmadın" sorusuna Ferdi Ö., "Hatay'ın Belen İlçesi'nden geçerken iftar vaktiydi. Kimse durdurmadı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Suriye Politika Güncel Haberler

title