Haberler

Adana'da Bir Şoför ve Çocuğun Ölümüyle Sonuçlanan Taşlı Saldırı

Cumhuriyet savcısı, 11 sanık hakkında müebbetten 29 yıla hapis cezası talep ettiği iddianamesini tamamladı.

Otobüs şoförü ve bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan taşlı saldırıya ilişkin hazırlanan iddianamede, 11 sanık için müebbetten 29 yıla hapis cezası talep edildi.

Olaya ilişkin iddianamesini tamamlayan cumhuriyet savcısı, şüphelilerin "kasten adam öldürme", "terör örgütü propagandası yapmak", "kamu malına zarar vermek" suçlamalardan cezalandırılmalarını talep etti.

Cumhuriyet savcısı, suça itilmiş çocuklar Y.D. ve D.D.'nin ağırlaştırılmış müebbet ve 56'şar yıl, M.A'nın 81 yıl, 8 şüphelinin ise 29'ar yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi.

Savcı, iddianamesinde, suça itilmiş çocukların, "işledikleri suçun farkında oldukları" tespitine de yer verdi.

Geçen yıl 17 Kasım'da, merkez Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi'nde İzinsiz gösteri sırasında yoldan geçen belediye otobüsüne taşlı saldırıda bulunulması sonucu başına taş isabet eden sürücü Ali Köse (27) yaralanmış, kontrolden çıkan otobüs, duvara ve yol kenarında bekleyen 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran'a çarpmıştı. Taşkıran aynı gün hayatını kaybederken, sürücü Köse ise olaydan 10 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiş, 11 kişi gözaltına alınmıştı. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Taşkıran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title