Haberler

Adana'da Belediyede Usulsüzlük İddiası Davası

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Sözlü ve 14 kişi hakkında "Edimin ifasına fesat karıştırma, rüşvet almak, vermek ve rüşvete aracılık yapmak" suçlarından açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar katılmadı, Ragip Bekaroğlu, Mehmet Şahin, Hüseyin Gücüm, Şaban Acar, Mustafa Kaan Asla ile Haluk Boran duruşmada hazır bulundu. Sanıklardan müteahhit Ertuğrul Kütük ise Ankara'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden ifade verdi.

Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Haluk Boran, suç tarihinde Ceyhan Belediyesinde zabıta müdürü olarak görev yaptığını, geçici süreyle Mali Hizmetler Müdürlüğüne vekaleten baktığını söyledi.

İhale ile ilgili görevi bulunmadığını belirten Boran, "Uygun gördüğümüzde ödeme için gerekli işlemleri yaparız. İhalenin tamamlanıp tamamlanmadığı yönünde bilgim yok." dedi.

Suça konu ihaleleri alan müteahhit Ertuğrul Kütük ise Ceyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü görevinden ayrıldıktan sonra müteahhitliğe başladığını kaydetti.

Parke taşı ihalelerini 2012'de aldığını belirten Kütük, şunları anlattı:

"1. etap işi sorunsuz tamamladım. 2. etap işinde Kutfedi Kılınç, sözleştiğimiz malzemeleri vermeyince zor duruma düştüm. Ceyhan Belediyesi yetkilileri, işi Ömer Aydın'a vermemi istediler. İşi devrettim ancak sözleşme yapmadık. Adıma 1 milyon 700 bin lira ya da 1 milyon 800 bin lira para geldi. Paranın 1 milyonunu malzeme alımı için Ömer Aydın'a verdim. Kutfedi Kılınç da malzeme alacağını söyleyerek 3 dekonta imza attırıp banka hesabımdan 700 bin lirayı çekti. Malzeme almayınca hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Belediyeden alacağım olan 164 bin lirayı da Kutfedi Kılınç yine malzeme alacağını söyleyerek çekti. 2,5 yıl önce Ankara'ya gittim. İşin başında duramadım. Ömer Aydın'ın işi bitirdiğini biliyorum."

Polisteki ifadesinde, "Kutfedi, parayı Hüseyin Sözlü'ye vereceğini söyledi" sözü hatırlatılan Kütük, "Benim böyle bir beyanım olmadı. Yanlış anlaşılmış. Bu ihaleden elime geçen 300-400 bin liradır. Kalan paraları ben kullanmadım. O işten battım. O zaman patrondum, şu anda işçiyim." diye konuştu.

Başkan Sözlü'nün avukatları, müvekkillerinin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Sözlü ile Mehmet Boran ve Hüseyin Gücüm hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün aralarında bulunduğu 13 tanığın dinlenmesine karar vererek, duruşmayı 9 Eylül'e erteledi.

Adana Emniyet Müdürlüğüne 24 Kasım 2014'te postayla gönderilen ihbar mektubu üzerine başlatılan soruşturmanın ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör-Teknik ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan ve Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ile Ertuğrul Kütük, Ragip Bekaroğlu, Burak İnceoğlu, Mehmet Boran, Haluk Boran, Mehmet Şahin, Hüseyin Güçüm, Ahmet Sevimli, Şaban Acar, Mustafa Kaan Aslan, Kutfedi Kılınç, Hikmet Erol Akça ve Ömer Aydın'ın, 7 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istenmişti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye, Ceyhan Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Sözlü Ömer Aydın Ceyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title