Haberler

Adana'da Bakan Sevinci

2002 seçimlerinden sonra kurulan kabinelerde Adana'dan hiçbir milletvekiline bakanlık verilmemişti.

2002 seçimlerinden sonra kurulan kabinelerde Adana'dan hiçbir milletvekiline bakanlık verilmemişti. Merhem Başbakan Bülent Ecevit'in kurduğu 57'nci hükümette DSP Adana Milletvekili Tayyibe Gülek, devlet bakanlığı görevinde bulunmuştu. 11 yıl aradan sonra Ak Partili Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı olması kent yöneticileri tarafından sevinçle karşılandı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, gelişmeleri sevinçle karşıladığını belirterek, "İlimizin Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atanmasından büyük memnuniyet duyduk. Sayın bakanımızın hem Adanamıza, hem de ülkemizin turizm kültürüne çok büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Kendisine canı gönülden başarılar diliyorum" dedi.

Adana'nın turizm ve kültür alanında eksikliklerin bulunduğunu anlatan Vali Coş, "Biz Adana'nın kültür ve turizmde ileri gitmesini, aynı zamanda bölgenin kültür ve turizm başkenti olmasını arzu ediyoruz. Kentin kültür ve sanat şehri olmasını ve turizmin geliştirilmesini istiyoruz. Bu konuda muhakkak sayın bakanımızın doğup büyüdüğü ve çok sevdiğini bildiğimiz kentte çok güzel çalışmalar başlatacağını ve önemli çalışmalara önderlik edeceğini inanıyorum" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, Bakan Çelik'in ülke ve bölge kültürüne büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek, şöyle devam etti: "Yıllardır bakan özlemi çekiyorduk. Çevre illerimizin bakanları var. Onlara her zaman imrenirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na deneyimli bir devlet adamı olan Çelik'in getirilmesi beni çok mutlu etti. Değerli bakanımız bölge sorunlarını iyi biliyor. Bölgemizde başta turizm olmak üzere her alanda destek ve yardımcı olacağını düşünüyorum."

Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ise, kentte bir bakan olmadığı için hükümetin gereken ilgiyi gösteremediğine dikkati çekerek, şunları söyledi: "Hükümetin kentimize bakanımız sayesinde gereken ilgiyi göstereceğini düşünüyorum. Bakanımız en azından sorunları hükümet nezninde gündeme getirilmesini sağlar. Bu durum Adana'ya büyük katkı sağlayacaktır. Sorunlarımız çözülerek, taleplerimiz daha çok dikkate alınacaktır."

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Zaimoğlu da yaşanan gelişmeyle Adana'nın turizme damga vuracağını söyledi. Zaimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adana, gelecekte turizme damga vuracak. Turizm Adana'nın gelecekte parlayan sektörlerinden biri. Hem Adana'nın hem de bölgemizin tuzimde atamadığı adımlarının daha hızlı atılacağına inanıyorum. Adana, kültür ve turizm sektöründe kabuğunu kırmak istiyordu. Bu sayede bunun başarılabilceğini düşünüyorum."

CK,ÇA (RT) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Ak Parti Gülek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title