Haberler

Adana'da AK Parti'nin Ağabeyi Çelik

1 Kasım seçimleri için partiler hazırladıkları listeleri YSK’ya sundu.

1 Kasım seçimleri için partiler hazırladıkları listeleri YSK'ya sundu. AK Parti'nin listesinde partinin önemli isimlerine yer verildi. AK Parti'nin önemli kurmaylarından Ömer Çelik, memleketi Adana'dan bir kez daha liste başı olarak seçime girecek.

7 Haziran genel seçimlerinde parti tüzüğü gereği üç dönem milletvekilliği yaptığı için liste dışı kalan Ömer Çelik, koalisyon görüşmeleri için AK Parti'de oluşturulan heyetin başında yer aldı. AK Parti CHP arasında yürütülen istikşafi görüşmelerde AK Parti heyetinde Ömer Çelik, CHP heyetinde ise Haluk Koç sık sık kamuoyunun karşısına çıktı.

Koalisyon seçeneklerinin tükenmesinin ardından alınan erken seçim kararıyla AK Parti'de birçok önemli isme özel görev verildi. Partinin ağır isimlerinin birçoğu memleketlerinden aday gösterildi. Son dönem Adana'nın yetiştirdiği önemli siyasetçi Ömer Çelik'te Adana'dan yeniden liste başı olarak geri döndü.

AK Parti'nin önemli isimlerinden biri olan Ömer Çelik'in memleketi Adana'dan tekrar 1. sıradan aday yapılması sevinçle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun süre danışmanlığını da yapan Ömer Çelik'in Adana'dan yeniden liste başı yapılması Adana'ya verilen değerin göstergesi olarak yorumlanıyor.

ÖMER ÇELİK KİMDİR?

1968 yılında Adana'da dünyaya geldi. Adana Motor Teknik Lisesi'nde başladığı lise öğrenimini Adana Erkek Lisesi'nde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Türkiye'de çoğulculuğun yeni görünümleri (Son dönemdeki çoğulcu toplum modeli tartışmaları) başlıklı yüksek lisans tezini yazarak yüksek lisansını tamamladı. (1998)

Bir süre siyaset bilimci ve gazeteci olarak çalıştı. Bilgi ve Hikmet dergisinin Ankara Sorumlusu olarak görev yaptı. Çeşitli dergilerde yazılar yayınladı. Yeni Yüzyıl, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Siyaset yaşamına Adalet ve Kalkınma Partisi'nde girdi. AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesidir. 2002 yılından bu yana Genel Başkan siyasi danışmanıdır.

22, 23 ve 24. dönem Adana milletvekili olarak yer aldı. Türkiye-ABD Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı seçildi. 2010 yılında Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.

24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirildi. Bekar olan Çelik, İngilizce bilmektedir. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin parti sözcüsüdür. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Çelik Haluk Koç Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title