Haberler

Adana'da 500 Öğrenciye Bisiklet

Adana'da, Sağlık Bakanlığı'nın gençler arasında fiziksel aktiviteyi artırmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında, 500 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Hekimevi'nde düzenlenen bisiklet dağıtımı ve kurumlar arası protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, bisikletin sadece bir spor aracı değil, aynı zamanda ulaşım aracı olduğunu belirtti. Ülkemizin, özellikle de Adana'nın coğrafi yapısının bisiklet kullanımı açısından çok uygun olduğunu ifade eden Büyük, yerel yönetimler ile diğer kurumların işbirliği içerisinde bisikletin daha yaygın kullanılmasını sağlayacak bir çalışma yürütmesi gerektiğini vurguladı.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da, Türkiye nüfusunun yaklaşık yarısının 30 yaşının altında olduğuna dikkat çekerek, "Demografik Fırsat Penceresi dediğimiz 2041 yılına kadar devam edecek aktif ve çalışabilecek pozisyondaki insanların oranı, Türkiye'yi Avrupa'daki en avantajlı ülke konumuna getiriyor. Biz bu avantajı daha iyiye taşıyabilmek için gençlerimizi ruhsal ve bedensel ve fiziksel olarak daha sağlıklı bireyler haline getirmeliyiz. Bunun için de bir dizi çalışma yapmamız lazım. Gençlerimizi uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan korumamız lazım. Onların aktif olmasını sağlamamız lazım. Aktivite bu alanda sadece kemik kütlesinin ve kas kütlesinin güçlenmesi olarak anlaşılabilir, ama başarının da temel şartlarından birisidir" dedi.

Çevre ve doğayla daha barışık bir aktivitenin mutlaka sağlanması gerektiğinin altını çizen Ünüvar, şunları söyledi:

"Sağlık ve çevre için, ozon tabakasının delinmesini önlemek adına daha fazla aktivite sağlamamız ve daha az yakıt sarfiyatı için bisikleti kullanmamız lazım. Ama tabi belediyelerin bu konuda çok önemli görevleri var, onu da yerine getirmeleri gerekiyor. Bisiklet kullanıcıları için daha uygun alanlar oluşturmaları gerekiyor. Merkezi hükümetin yaptığı bisiklet atağına belediyelerin de katkıda bulunması gerekiyor. Diliyorum ve umuyorum ki Sağlık Bakanlığımızın obeziteyle mücadele ve daha sağlıklı bireyler yetiştirme anlamındaki bu güzel etkinliğine daha güzel yollar yaparak ve bu şehirde bisiklet kültürünü geliştirerek katkıda bulunurlar."

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, obezitenin kalp damar hastalıkları ve metabolik hastalıklar üzerindeki olumsuz etkisinin herkes tarafından çok iyi bilindiğini ifade ederek, "Biz de üniversite olarak bu konuda aktiviteyi nasıl artırırız, araç trafiğini nasıl azaltırız diye proje geliştirmeye çalışıyorduk. Bu konuda epey yol almışken Bakanlığımızdan bu haberi aldık. Bize bin bisikletin üniversitemize verileceğini duyduk, çok teşekkür ediyorum. Kampüs içerisinde 15 kilometrelik bisiklet yolunu hazırlıyoruz, neredeyse yarısı hazır durumda. Yurtlarla ana kampüsümüz arasındaki yolda da bu çalışmalarımızı süratle tamamlamayı düşünüyoruz" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak da, Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen programın, fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi amacıyla başlatıldığına işaret ederek, "Bu kapsamda üniversitemize bin adet bisiklet tahsis edildi, bugün 250 adedini tahsis edeceğiz. Yine Halk Sağlığı Müdürlüğü bütçesinden de Milli Eğitim Müdürlüğümüze, "Bisiklet Okulu Ders Modülü"nü açan okullara 250 adet bisikleti teslim edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kurumlar arasında "Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması" İşbirliği Protokolü imzalandı.

Daha sonra Hekimevi bahçesinde, Vali Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından 500 öğrenciye bisikletleri dağıtıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Mustafa Büyük Necdet Ünüvar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title