Haberler

Adana'da 2 Polis Memurunun Şehit Edilmesine İlişkin Dava

Adana'da 2 polis memurunu şehit ettikleri iddiasıyla tutuklanan 3 PKK'lı teröristin yargılanmasına devam edildi.

Adana'da 2 polis memurunu şehit ettikleri iddiasıyla tutuklanan 3 PKK'lı teröristin yargılanmasına devam edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına haklarında "Kişiyi, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, mala zarar vermek, terör örgütünün propagandasını yapmak, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 48'er yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Vedat B, Bedri K. ve Serhat G. ile avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, sanıkların birbirleri ile telefonla görüşmeleriyle ilgili TİB'e yazılan yazının geldiğini, dökümünün yapılacağını belirtti.

Sanıkların savunmaları

Sanıklardan Bedri K. suçsuz yere bir yıldır cezaevinde yattığını öne sürdü.

"Asıl suçlular dışarıda geziyor" diyen Bedri K, şunları söyledi:

"Mağduruz. Suça karışmadım. Bu ağır suçlamayı kabul etmiyorum. Bu yaşıma kadar devletle sorun yaşamadım. Biri çıkıp 'olay yerinden bunları alıp götürdü' desin cezaya razıyım. Suçluları bulsunlar. Yapanları da yaptıranları da lanetliyorum."

Saldırıda uzun namlulu silahı kullandığı öne sürülen ve geçen celse suçlamayı kabul etmeyen Vedat B. ise söyleyecek bir şeyinin olmadığını belirtti.

HDP Genel Merkezi'nde çalışan ve Adana'ya seçim çalışması için görevlendirildiğini belirten Serhat G. ise Kürtçe tercüman aracılığıyla savunma yaptı. Serhat G. davayla ilgili şu anda söyleyeceği bir şeyin olmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi, duruşmayı, eksik belgelerin tamamlanması için 22 Kasım'a erteledi.

Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezinde görevli polis memurları Süleyman Çakır (39), Bircan İlhanlı (48) ve İsa Doğan (53), geçen yıl 28 Eylül'de Özel Güney Hastanesinin oto parkından ana yola çıktıkları sırada silahlı saldırıya uğramış, Çakır ve İlhanlı şehit olmuş, Doğan ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Çakır PKK Politika Güncel Haberler

title