Haberler

Adana'da 10 Kasım Anma Törenindeki Gerginlik

Vali Hüseyin Avni Coş'a tehdit ve hakaret içerikli söz söyledikleri iddiasıyla yargılanan iki sanıktan biri 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı Her iki sanık da para cezasına çarptırılırken "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" karar verildi.

Atatürk'ün ölümünün 75. yılı anma töreninde dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a hakaret ettikleri ve tehditte bulundukları iddia edilen iki kişiden biri 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Para cezasına da çarptırılan iki sanık için "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" karar verildi.

Adana 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar M.O.K.  (23) ve S.Z. (21) ile taraf avukatları katıldı.

Sanık M. O. K yaptığı savunmada, kullandığı sözleri söylediği sırada Vali Coş'un alanda olmadığını öne sürdü. Sözlerinin Vali Coş'u hedef almadığını ileri süren M.O.K, "Olay yerinde görevlilerin itmesi, kaba davranışları sebebiyle öfkelendim. Bize yönelik eylemler sebebiyle yaptıklarının suç olduğunu anlatmak için tehdit kastı olmaksızın kelimeler kullandım. Üzerime atılı suçun unsurları oluşmamıştır. Beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi.

Diğer sanık S. Z. de Vali Coş'un meydanı terk ettikten sonra kendisine atfedilen sözleri kullandığını belirterek suçsuz olduğunu öne sürdü.

Sanıklardan M.O.K'yı "tehdit" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran, her iki sanığa da "hakaret" suçundan 6 bin 80 lira adli para cezası veren mahkeme "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını" kararlaştırdı.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen Atatürk'ün ölümünün 75. yılı anma töreni sırasında bir grup, Vali Coş aleyhine sloganlar atmıştı. Kalabalık içinde yer alan M.O.K ve S.Z'nin ise Vali Coş'a hakaret ettiği, M.O.K'nin hakaretin yanı sıra tehditte bulunduğu iddia edilmişti. M.O.K hakkında "tehdit ve hakaret" suçlamasıyla 4 yıla kadar, S.Z hakkında ise "hakaret" suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Avni Coş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title