Haberler

CHP'li Matkap: Türkiye Teröristler İçin Bir Geçiş Ülkesi

Güncelleme:

CHP Parti Meclisi üyesi Matkap, Fransa'da yapılan saldırıların ardından Türkiye'nin teröristler için bir geçiş ülkesi özelliği taşıdığı kanısının öne çıktığını savundu.

CHP Parti Meclisi üyesi Nihat Matkap, Fransa'da Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının ardından Türkiye'nin teröristler için bir geçiş ülkesi özelliği taşıdığı kanısının öne çıktığını savundu.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nde düzenlenen toplantıya katılan Nihat Matkap, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının 5 kıtayı etkisi altına aldığını belirtti. Matkap, "Paris'te yapılan insanlık dışı saldırı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de esefle karşılanmış, terörün karanlık yüzü 5 kıtayı etkisi altına almıştır. Bu saldırıdan sonra faillerin yakalanması, sorumlu tutulan terör örgütlerinin izinin sürülmesi aşamasında Türkiye'nin teröristler için bir geçiş ülkesi özelli taşıdığı ortaya çıkmıştır" dedi.

TBMM'de hazırlığı süren Torba Yasa'da bulunan TMMOB ile ilgili yapılması düşünülen düzenlemeleri de eleştiren Matkap, Türkiye'nin Ak Parti hükümeti döneminde, büyüyemediğini savunarak şöyle konuştu:

"Ak Parti'den önceki dönemde Türkiye ortalama yüzde 5 büyümüştür. Ak Parti hükümeti döneminde bu oran yüzde 5'in altında kalmıştır. Son 7 yılda yüzde 3.5 büyüme gerçekleşmiştir. Ak Parti'nin 90 yılda yapılamayanı yaptık, derken doğru söylediği başlıca konu borçlanmadır. 2002 yılında 130 milyar dolar olan dış borç 2014 yılında 400 milyar dolara ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yılları borç alarak değil borç ödeyerek geçmiştir. Ak Parti, Cumhuriyet tarihinin en büyük faizcisidir. Türkiye'ye akan sıcak para, yılda ortalama yüzde 20 faiz kazanmakta, Ak Parti, bununla 'dışarıdan sıcak para getiriyoruz' diyerek övünmektedir. Sıcak paraya yılda 50 milyar lira faiz ödemesi yapılmakta. Hükümet, ülke kaynaklarının büyük bölümünü faiz lobisine sunmaktadır."

Matkap burada yaptığı konuşmanın ardından, Çukurova İlçe Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde il ve ilçe örgütleriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Charlie Hebdo Nihat Matkap Ak Parti Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title