Haberler

Adana Büyükşehir, Kırsalda Hayata Bağlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu kırsal kalkınma projeleri köylüye iş, aş olarak yansıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu kırsal kalkınma projeleri köylüye iş, AŞ olarak yansıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı görevlileri, su kaynaklarının yetersiz olduğu bölgelerde tarım yapılabilir arazilerin sulanması için toplam 37 bin 900 metreküp hacimli 230 adet jeomembran havuz oluşturdu. Bu havuzlarda depolanan su ile 15 bin 200 dönüm tarım arazisinin sulanması sağlandı. Kapalı ve açık sulama sistemleriyle de 18 bin 630 dönüm tarım arazisi sulanabilir hale geldi. Toplamda sulu tarıma açılan arazi miktarı 34 bin dönüme erişti.

KÖYLÜYE FİDAN, AŞI VE ZİRAİ İLAÇ DESTEĞİ

Adana Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli üreticilere fidan, aşı ve zirai ilaç desteği de sağladı. Bu kapsamda 300 bin adet çilek fidesi, 50 bin adet kiraz, ceviz ve elma fidanı toprakla buluşturuldu. Dağlık alanlarda arıcılık ve hayvancılık yapan köylülerin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 580 adet güneş paneli ücretsiz dağıtıldı. Büyükbaş hayvanları bulaşıcı hastalıklara karşı korumak için 515 bin doz aşı, 3 ton zirai ilaç, 3 ton organik gübre, 3 ton haşere ilacı ve 3 ton kene ilacı Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu diğer destekler arasında bulundu.

YUMURTA TAVUKÇULUĞU TEŞVİK EDİLİYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma hamlesinde öne çıkan çalışmaları arasında Salma (Doğal) Tavuk Projesi ile Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Aladağ ilçelerindeki köylülere 40 bin yumurta tavuğu dağıtıldı. İlk etapta 80 yetiştiriciyi kapsayan projede kümes yapımları ve yumurta tavuklarının dağıtımını Adana Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Projeye dahil olan her köylü için 490'ar adet yumurta tavuğu sağlayan Büyükşehir Belediyesi, giderlerin yüzde 50'sini hibe olarak karşıladı. Diğer miktar ise 40 ay taksite bölündü.

ORGANİK TARIMA DESTEK

Adana Büyükşehir Belediyesi, organik tarımı destekleyerek tarladan sofraya tarımsal gıdaların daha güvenli ve sağlıklı ulaşmasına öncülük ederken, köylülerin daha fazla kazanç sağlamasının da yolunu açtı. Karaisalı ilçesi Çatalan havzasında ilk etabı hayata geçirilen proje kapsamında zeytin üretimi yapan çiftçilere organik tarım desteği sunuldu. Adana'nın içme suyunun sağlandığı Çatalan havzasında zeytin üreticileri bordo bulamacı, organik sıvı gübre ve organik tarımda kullanılan diğer malzemelerle teşvik edildi. Adana Büyükşehir Belediyesi, Veteriner Hekimler Odası ile koordineli olarak kırsal yerleşimlerde köylüleri bilgilendirmek ve daha bilinçli üretim yöntemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği toplantılarını sürdürdü.

ALTERNATİF ÜRÜN KESME ÇİÇEK

Adana Büyükşehir Belediyesi, alternatif tarım ürünlerinin Çukurova'da yaygınlaşması adına Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi'ni de hayata geçirdi. Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hibe desteğinde bulunduğu projeyle Sarıçamlı köylülerin yetiştirdiği rengarenk çiçekler Hollanda'ya ihraç edildi. 32 çiftçinin dahil olduğu, 150 dekarda yürütülen projede yetiştirilen 7 türde 35 çeşit çiçek, Hollanda Çiçek Borsası'nda "Adana Flora" markasıyla satışa sunuldu. Adana Büyükşehir Belediyesi, çiçeklerin Hollanda pazarına sorunsuz ulaşması için iki adet frigofirik TIR kiraladı. ASKİ Çatalan İçmesuyu Tesisleri'nde de 2 bin metrekarelik soğuk hava deposu ve paketleme tesisi oluşturuldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçiye sunduğu hizmetler arasında toprak, su, yaprak analizleri de yer aldı. Üreticilerin destekleme alabilmesi ve uygun gübre tavsiyesi için gerekli olan toprak analizleri, sulama suyu, su ürünleri ve yaprak incelemeleri uzman personel tarafından kısa sürede tamamlanıp, rapor halinde başvuru sahiplerine ulaştırılıyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Hollanda Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title