Haberler

Adana Bürosu Bölge Haberleri

Adana Valiliği'nin 'Sevgiye Uzanan Eller' projesi kapsamında düzenlenen Tiyatro Günleri'nde, dezavantajlı çocuklar oyunlarda gösterdikleri performansla büyük beğeni topluyor.

Adana Valiliği'nin 'Sevgiye Uzanan Eller' projesi kapsamında düzenlenen Tiyatro Günleri'nde, dezavantajlı çocuklar oyunlarda gösterdikleri performansla büyük beğeni topluyor.

Proje kapsamında, özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan göç eden ailelerin çoğunlukta yaşadığı okullar eğitmenler ve öğretmenleriyle birlikte tiyatro hazırladı. Kenan Evren, Şakirpaşa, Gülbahçesi, Mehmet Ali Yılmaz, Hürriyet, 125. Yıl ve Orgeneral Bedrettin Demirel ilköğretim okulus öğrencileri, gösterilerini Hacı Sabancı Kültür Merkezi Adana Devlet Tiyatrosu sahnesinde sergilemeye başladı. 7 okuldan 215 öğrencinin katıldığı 'Tiyatro Günleri'nin 5'inci gününde Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencileri, 2 Türkçe öğretmeni tarafından yönetilen Çanakkale Savaşı zamanında yaşanan hazin öyküleri konu alan 'Çanakkale. . Vatan için can verenler' adlı derlemeyi sahneledi. Projeden sorumlu Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Fırat Demirağ, okul öğrencileri ve velileri izledi. Profesyonal tiyatrocuları aratmayan öğrenciler, gösterdikleri performansla büyük alkış topladı.

Öğrencileri tek tek kutlayan Halis Arslan, 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi'nin meyvelerini verdiğini belirterek, "Projeyle, hedef kitledeki tüm çocuklarımıza ulaştığımıza inanıyorum. Aileler ve veliler de projenin devam etmesini istiyor. bu yüzden projemiz yaz etkinlikleri olarak da devam edecek. Bu şekilde daha çok kitleye, daha çok çocuğa ulaşmaya çalışağız. Tiyatroyla da çocuklarımız kendilerini çok iyi gösterdi. Başarılı çocuklarımız var. Hepsi birer profesyonal tiyatrocu gibi oyunlarını sergiliyorlar. Bütün çocuklarımızın hayatları boyunca başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Tiyatro fuayesinde, öğrencilere verilen kıyafet örnekleri ve proje boyunca yapılan faaliyetlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi de izlenime sunuldu. 'Tiyatro Günleri' etkinliği 17 Mayıs'ta 125. Yıl İlköğretim Okulu'nun gösterisiyle son bulacak.

TCÜ

FOTO: KUBAT

//////////

Özel çocuklara özel şenlik

ENGELLİLER Haftası dolayısıyla Niğde'de ilk kez düzenlenen "Özel Çocuklara Özel Şenlik" adlı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe katılan engelli çocuklar ve aileleri eğlenme fırsatı buldu.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Saruhan Eğitim Uygulama Okulu bahçesinde düzenlenen 1. Engelliler Bahar Şöleni ve engelli öğrencilerin hazırladığı resim ve el işi sergisinin açılışına Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Şube Müdürleri Ali Karaköse, Yakup Yılmaz, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Saruhan Eğitim Uygulama Okulu, Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin öğrencilerinin şiir, müzik, halk oyunu gösterileri yoğun alkış aldı.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada "Bir haftadır yaptığımız etkinliklerle engelli öğrencilerin diğer akranlarından çok farklı olmadıklarını, onların da hayatın içinde olduklarını kamuoyuna hissettirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Eser, şöyle devam etti:

"İki yıldan beri Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde düzenlenen Eğitim Her Engeli Aşar projesi ilimizde başarıyla yürütülmektedir. Bu proje kapsamında engellilerin hayattan soyutlanmaması, onların da hayatın içinde yer alması için çalışmalar yaptık. Bu şenlik de Niğde'de bir ilk olma özelliğinin yanında zannederim Türkiye çapında da bir ilk olma özelliğini taşıyor. Şenliğin düzenlenmesinde katkıları olan herkese teşekkür ederim. "

LÜTUF DEĞİL İNSAN HAKKI

Eğitim Her Engeli Aşar İl Koordinatörü, Beyaz Ay Derneği Niğde Şube Başkanı ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan da engelli olmanın okumaya ve sosyal hayata katılmaya engel olmadığını, engellilere sunulan olanakların bir lütuf değil, insan hakkı olduğunu vurguladı.

Uğur MART/Niğde, bünyesinde düzenlenen kurs, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihat Şimşek koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Kursa katılan ve başarıyla tamamlayan İl Emniyet Müdürlüğü personeline Polisevi'nde düzenlenen törenle sertifika verildi.

Sertifika törenine, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç ile İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan'ın yanı sıra üniversite ve emniyet müdürlüğü yöneticileri katıldı. İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, üniversitenin kendilerine her konuda destek olmaya devam ettiğini, bunun en güzel örneklerinden birinin de düzenlenen bu kurs olduğunu ifade etti.

Songül ALTIAYLIK/Kilis,

, , ,

(13. 5. 2011 FOTOĞRAFLI)

///////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title