Haberler

Adana Btü ile British Council İş Birliği Yapacak

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen HOPES projesi kapsamında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) ile British Council arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen HOPES projesi kapsamında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) ile British Council arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Avrupa Birliğinin Suriye krizine yönelik bölgesel yardım fonu olan "Madad Fonu" tarafından finanse edilen HOPES (Suriyeliler için yüksek ve ileri öğrenim imkanları ve perspektifleri) projesi kapsamında henüz üniversiteye kayıt olmamış ve diğer yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan 82 Türk ile 193 Suriyeli öğrenciye yabancı diller yüksekokulu öğretim elemanları tarafından 100 saatlik İngilizce eğitime alınmaları öngörülüyor.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay ve British Council İngilizce Direktörü Julian Parry'nin hazır bulunduğu imza töreninde projenin farklı iş birliklerine zemin hazırlayacağı vurgulandı.

Parry, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi genç ve dinamik bir üniversite ile bu projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adana BTÜ Rektörü Tümay da uluslararası bir üniversite olma yolunda iş birliklerine üniversite olarak hazır olduklarını ifade ederek, İngilizcenin küresel dünyada önemli bir güç unsuru olduğunu söyledi.

Tümay, projenin amacının genç Suriyelilere eğitim imkanları tanımak ve savaş sonrası Suriye'nin yeniden inşasına hazır olmalarına katkı sağlamak olduğunu belirterek, yabancı diller yüksekokulu olmak üzere tüm birimlerdeki dil eğitiminin kalitesinin artırılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title