Haberler

Bedensel Engelli Genç, Akülü Arabasını Kendisi Yaptı

Güncelleme:

Adana'da bedensel engelli 37 yaşındaki Nurettin Bilen, rahat hareket edebilmek için ihtiyaç duyduğu akülü arabayı kendisi yaptı.

Merkez Seyhan İlçesi'nde yaşayan Nurettin Bilen, 9 aylık iken geçirdiği ateşli hastalık sonucu felç oldu. Belden aşağısı tutmayan Bilen, zorluklar içinde çocukluk geçirmesine rağmen hayata küsmeyip yaşama sıkı sıkı sarıldı. Aynı mahallede oturan Aliye Bilen ile 14 yıl önce evlenip 4 çocuk sahibi olan Nurettin Bilen, günlük hayatta karşısına çıkan fiziki engelleri aşabilmek için de mücadele verdi.

KENDİ AKÜLÜ ARACINI YAPTI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan aldıkları engelli ve evde bakım ücretleri ile hayatlarını sürdüren Bilen, ihtiyaç duyduğu akülü arabasını kendisi yaptı. Hiç okula gitmemesine rağmen kendi çabası ile okuma yazmayı öğrenen Nurettin Bilen, akülü arabasının tasarımını yaptı. Sanayi çarşısındaki arkadaşları da Bilen'in tasarladığı arabayı birleştirdi. Tekerleri market arabası, motoru çocukların akülü arabadan söken ustalar Nurettin Bilen'in ihtiyaç duyduğu engelli aracını yaptı.

"HER İŞİMİ GÖRÜYORUM"

Oturma koltuğu olmayan engelli arabasına basit bir joistik ile kumanda eden Nurettin Bilen, yaklaşık 10 kilometrelik yolu aracıyla kat ettiğini belirterek, "Araba alacak param yoktu, ben de sanayideki arkadaşlardan istedim yaptılar. Biraz maliyetli oldu ama her işimi görüyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyhan Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

serpil:

iste osmanli evladi.

2
2
yanıtYanıtla
Hahhahahhha:

Amerikada bu arabaları devlet sağlıyor bu bakanlık sistemi getirilmeli şart :)) ama arabası olsa ne olacak kaldırımlarda rampa yok.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title