Haberler

Adana Ahmet Suphi Altındöken'in Katil Zanlısı Adliyede, 2 Cezaevi Müdürü Açığa Alındı

Geçtiğimiz pazartesi günü Özgecan Aslan'ın katilinin katilini öldüren Gültekin Alan'ın tabancayı nasıl temin ettiği ve olayın meydana gelmesinde ihmali bulunanlar konusunda ilk açıklamayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün yaptı.

Geçtiğimiz pazartesi günü Özgecan Aslan'ın katilinin katilini öldüren Gültekin Alan'ın tabancayı nasıl temin ettiği ve olayın meydana gelmesinde ihmali bulunanlar konusunda ilk açıklamayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün yaptı. Müfettişler ve cumhuriyet savcılarının soruşturma/inceleme sonuçlarını aktar Bozdağ şu bilgiyi verdi:

"Çok ciddi güvenlik tedbirleri var. Bütün bunları herhangi birinin aşabilme imkanı yok. Bu bizim değerlendirmelerimize göre, içeride görev yapan bir infaz koruma memurundan veya diğer bir çalışandan ancak destek alarak yapılabilecek bir çalışma olduğunu değerlendiriyoruz. 1 müfettiş ile 2 kontrolörü olayı tetkik etmek ve gerekli incelemeleri yapıp, rapora bağlamak üzere mahalline gönderdik. Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuda bir adli soruşturma başlattı. Soruşturma bütün detaylarıyla şu anda sürüyor. Elde edilen ilk bilgilere göre, silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı, şu anda gözaltına alındı. Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. Soruşturma devam ediyor. Öte yandan 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değil. Bu, gerçekten güvenlik açısından bir zafiyettir. Bu nedenle bu konuda ihmali, kusuru, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli ve idari tahkikat yapılacak ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

6 KİŞİ SORGULANIYOR

Katil zanlısı Gültekin Alan, aynı koğuşta kaldığı Adana'da paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Vekili Ferhat Yüksel, gardiyan Hacı Ahmet Özdoğan, mahkum Hüsamettin Bağlar ve silahı Bağlar üzerinden cezaevine soktuğu ileri sürülen Gamze Bağlar olduğu anlaşıldı. 6.kişinin kimliği ise henüz belirlenemedi. Tabancanın cezaevine Gamze Bağlar tarafından sokulmasına yardımcı olduğu iddiasıyla sorgulanan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan'ın sorgusunda olay günü izinli olduğunu ve suçlamayı kabul etmediğini söylediği öğrenildi.

FERHAT YÜKSEL DE SORGULANIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan ve FTÖ/PDY operasyonunda tutuklanınca 'Ben paralelci olamam, ben ülkücüm' diyen Ferhat Yüksel de katil zanlısı ve diğer şüpheliler ile birlikte pazartesi günkü cezaevi cinayeti ile ilgili sorgulandığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Özdoğan Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title