Haberler

Adana Adliyesi'nde "Ön Büro ve Danışma Masası Çalıştayı"

Adana Adliyesi'nde, vatandaşların hızlı bir şekilde danışma hizmeti almaları amacıyla faaliyete geçirilen "Ön Büro ve Danışma Masası Çalıştayı" düzenlendi.

Adana Adliyesi'nde, vatandaşların hızlı bir şekilde danışma hizmeti almaları amacıyla faaliyete geçirilen "Ön Büro ve Danışma Masası Çalıştayı" düzenlendi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kırşehir Adliye Müdürü Halil Şimşek ile görevliler Kadir Çağlar, Ersin Yalçın ve Mustafa Sarı, Adana Adliyesi Toplantı Salonundaki çalıştayda, "Ön Büro ve Danışma Masası Projesi" hakkında sunum yaptı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, çalıştayın açılışında, yargının sorunlarının çözüm yolları ile ilgili ortaya konulan projelerden biri olan "Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesinin" 2007 yılında başladığını, ilk başta 5 pilot adliyede bu birimlerin kurulduğunu belirtti.

Adalet Bakanlığı tarafından, "Ön Büro ve Danışma Masası Projesinin" 2012 yılında 21 pilot adliyeye, 2014 yılında ise aralarında Adana Adliyesi'nin de bulunduğu 20 adliyeye daha yaygınlaştırılmasına karar verildiğini ifade eden Yeldan, şunları kaydetti:

"Bu proje kapsamında adliyemizin fiziki imkanları doğrultusunda ön bürolar ve danışma masaları ile ilgili düzenlemeler yapıldı. Bu birimlerin, tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde hem çalışma hem hizmet kalitesi açısından Adana Adliyesi'ne çok şey katacağına inanıyorum. Vatandaşlarımızın işinin önemli bir kısmını bu birimlerde yaparak, kapı kapı dolaşmalarının önüne geçeceğiz. Hizmet kalitesini ve vatandaşımızın itibarını arttırmak, daha rahat ve kolay hizmet almaları noktasında önemli bir proje olduğunu düşünüyorum."

Çalıştaya, Adana Adliyesi Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, başsavcı vekilleri, hakimler, savcılar, avukatlar ile bürolarda görev yapacak olan personel katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Yeldan Kırşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title