Haberler

Adana Adliyesi 1300 Yargı Çalışanıyla 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde

Adana’da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne, Adana Adliyesi’nde görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcılarının aralarında bulunduğu yaklaşık bin 300 yargı mensubu ve çalışanı katıldı.

Adana'da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne, Adana Adliyesi'nde görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcılarının aralarında bulunduğu yaklaşık bin 300 yargı mensubu ve çalışanı katıldı.

Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen miting için Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın öncülüğünde, Adana Adliyesi ile ilçe adliyelerde görev yapan hakim, Cumhuriyet savcıları, yargı çalışanları ile aileleri bir araya geldi. Adana Adliyesi önünde toplanan yargı mensupları ile adliye çalışanları, Türk bayraklarıyla caddeyi gelincik tarlasına çevirdi. Dev bir Türk bayrağı altında bir araya gelen yargı mensupları, "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz-Adana Adliyesi' yazılı pankart açarak miting alanına yürüdü.

Yürüyüşe Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı vekilleri, Adana Adliyesi ile çevre ilçe adliyelerinde görev yapan hakimler, Cumhuriyet savcıları, yargı çalışanları ile Adana Kürkçüler Cezaevi personeli katıldı.

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 240 şehidi anarak demokrasiye sahip çıkan yargı mensubu ve çalışanları, Türk bayraklarını sallayıp "Şehitler ölmez, vatan bölünmez' 'Türkiye bizimdir, kimse alamaz', 'Ne Mutlu Türk'üm diyene" şeklinde sloganlar attı. Yaklaşık bin 300 adliye çalışanı, Atatürk Caddesi üzerinden yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş sonunda, İstasyon Meydanı'nda toplanan kalabalıkla bir araya geldi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin iradesi ve kararlılığıyla atlatıldığını söyledi. Miting sonunda protokol üyeleri ile birlikte kürsüye çıkıp Türk bayraklarıyla halkı selamlayan Başsavcı Yeldan, "Adana Adliyesi olarak; hain 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir istiklal mücadelesi vererek ülkesini teslim etmeyen, tarih boyunca hatırlanacak önemli bir destana imza atan milletimizin birlik ve beraberliğinin perçinlenmesi adına düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne, yargı mensuplarımız ve yargı çalışanlarımızla birlikte katıldık. Bu tarihi güne tanıklık etmek, demokrasi mücadelesinde yer almak, şehitlerimizin anısına burada bulunmak bizim için bir görevdir. Biz yargı mensupları olarak, bu hain darbe girişiminde bulunan terör örgütü üyeleriyle ilgili yargısal süreci büyük bir özen ve titizlikle yürütüyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ali Yeldan Güncel Haberler

title