Haberler

Adana 9 Yaşındaki Ekinsu'nun Şiir Kitabının Geliri Lösemili Çocuklara

Adana'da 9 yaşındaki Ekinsu Seyhan, 2 yıl boyunca yazdığı şiirlerini topladığı kitabının satışından elde ettiği 250 lirayı lösemili çocuklar için bağışladı.

Adana'da 9 yaşındaki Ekinsu Seyhan, 2 yıl boyunca yazdığı şiirlerini topladığı kitabının satışından elde ettiği 250 lirayı lösemili çocuklar için bağışladı.

Lütfiye Kısacık İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Ekinsu Seyhan, anneannesi Gül Karakuş ile televizyon izlerken, Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) kamu spotunu gördü. Anneannesinden LÖSEV ile ilgili bilgiler alan Ekinsu, lösemili çocuklara destek olmak istedi. Anneanne Gül Karakuş, torununa ikinci sınıfta yazmaya başladığı şiirlerini kitaba çevirip, lösemili çocuklar için satma fikrinde bulundu. Bunun üzerine Ekinsu, anneannesinin de desteğiyle şiirlerini kitap olarak hazırlayıp 75 adet bastırdı. 'İlk kitabım' ismini verdiği kitabını yakınlarına, komşularına ve kitapseverlere 5 TL karşılığında satan küçük Ekinsu, LÖSEV ile irtibata geçti. Küçük kız, LÖSEV'den aldıkları hesap numarasına kitaplardan elde ettiği 250 TL'yi bağışladı.

'ÇOK MUTLUYUM'

Kendisini çok mutlu hissettiğini anlatan Ekinsu Seyhan, "LÖSEV'de tıpkı benim yaşımda çocuklar var. Onların ilaçları ve diğer ihtiyaçları karşılanacak. Onların ihtiyaçlarına katkıda bulunmak istedim. Tamamıyla kendi imkanlarımızla bastırdığımız kitaplarımı satıp, elde ettiğim geliri de bağışladım. Böyle bir destekte bulunduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title