Haberler

Adana 5. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, iş arayanlara nitelik kazandırılması gerektiğini belirterek, "Bize düşen işi beğenmeme lüksüne kapılmadan ülkemizi, ekonomimizi büyütme, Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozma adına her zamankinden daha fazla çalışmak ve başarmaktır." dedi.

Uzunkaya, Çukurova Üniversitesi Sabancı Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen 5. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyada 200 milyonun üzerinde insanın işsiz olduğunu ifade etti.

2007-2008 yıllarında yaşanan global ekonomik kriz sonrasında dünya ekonomilerinde ciddi anlamda küçülme yaşandığını söyleyen Uzunkaya, 2007-2015 arasında Avrupa Birliği ülkelerine bakıldığında istihdam oranlarında yüzde 1düşüş olduğunu belirtti.

Uzunkaya, şöyle devam etti:

"Yine avro alanında istihdamda yüzde 2 azalışın olduğunu görürsünüz. Türkiye'nin ise bu süreçte istihdam oranını yüzde 4,5 arttırdığını görürüz. Yine iftiharla ifade etmeliyiz ki bu süreçte istihdam oranını yüzde 28 oranında artıran dünyada ikinci bir ülke söz konusu değildir. Bunlar ciddi anlamda ülkemiz ve iş veren adına sevindiren rakamlardır. Neye rağmen, ülkemiz ve etrafımızda bunca yanan ateşe, ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunlara rağmen bu gerçekleşmektedir."

- "İş arayanlara nitelik kazandırmamız gerekiyor"

Türkiye'nin 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığıni işaret eden Uzunkaya, şunları kaydetti:

"Almanya 150 bin mülteciyi barındırmanın veya onunla beraber hayatı devam ettirmenin mücadelesini büyük bir iftihar tablosu olarak ortaya koyuyor. Bizim Adana'mız 200 binin üzerinde mülteciye ev sahipliği yapmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Dünya 5'ten büyüktür' diyordu ya mesele insanlık, istihdam, duruş olunca Türkiye dünyadan büyük bir ülkedir. Biz bunu Adana'nın fuar açılışında değil uluslararası mecralarda göğsümüzü gere gere milletimiz, iş verenler, çalışma iradesini ortaya koyan gençlerimiz adına bunu iftiharla ortaya koyduk. Şükürler olsun biz Türkiye'de istihdamla ilgili problemlerden daha da öteye iş beğenmeme problemine ve diğer taraftan da nitelikli insan problemine dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bizim iş arayan arkadaşlara nitelik kazandırmamız gerekiyor. Bize düşen, işi beğenmeme lüksüne kapılmadan ülkemizi, ekonomimizi büyütme, Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozma adına her zamankinden daha fazla çalışmak ve başarmaktır."

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da çevre ülkelerde savaşlar yaşanmasına rağmen, Türkiye'de işsizliğin ortadan kaldırılmasından bahsetmenin büyük bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Suriye ve Irak'taki krize, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen işşizlik oranının Türkiye'de yüzde 10 olduğunu ifade eden Demirtaş, bu oranın iş beğenmemekten ve nitelikli iş gücüne sahip olunmamasından kaynaklandığını anlattı.

Etkinlikte, 100 firma 2 gün boyunca, kurulan stantlarda firmalarındaki iş imkanlarını ziyaretçilere aktaracak.

Kaynak: AA / Güncel

Çukurova Üniversitesi Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title