Haberler

Adana 2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı

Adana'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Adana 2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı", binlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

Adana'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Adana 2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı", binlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Atatürk Caddesi'nde başlayan yürüyüşe çeşitli grup ve kulüpler ile vatandaşlar katıldı. İlginç kıyafet ve aksesuarlı katılımcılar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Yürüyüşte mehter takımı ve halk oyunları ekipleri de yer aldı.

Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Nisan'da Adana'da Komitesi Başkanı Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt ile bazı sanatçılar, davetliler ve vatandaşların katıldığı yürüyüş, Merkez Park'ta sona erdi.

Vali Büyük, burada yaptığı konuşmada, fevkalade güzel bir manzara gördüklerini, herkesi heyecanlandıran, gelecek adına ümitlendiren, şehrin geçmişten beri var olan değerlerini ortaya çıkarma fırsatı veren bu manzaradan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Adana'nın her yönüyle her şeyin en güzelini ve iyisini hakkettiğini ifade eden Büyük, "Bu gördüğümüz manzara gelecek için çok daha ümitli ve mutlu olacağımızı gösteriyor. Adana'nın güzelliklerini tüm dünya ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Adana'nın birliğinin, kardeşliğinin ve dışarıya verdiği coşkulu mesajın; portakal çiçeği gibi güzel kokuya sahip zarif bir ögeyle karnavalla oluşmasının şehre yakıştığını belirterek, bundan dolayı kıvanç duyduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de "Adana biraz daha hızlı koşmalı. Geride kaldı. Hepimiz biraz daha elimizi taşın altına sokmalıyız ve şehrimizi layık olduğu yere taşımalıyız" dedi.

Nisan'da Adana'da Komitesi Başkanı Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi Bozkurt da Adana'nın sokaklarında birbirinden farklı sanatsal faaliyetlerin yanı sıra hoşgörü, sevgi, barış, mutluluk olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Büyük gonga tokmakla vurarak temsili olarak karnavalı açtı.

Program Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve sanatçıların konserleri ile devam etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Büyük Hüseyin Sözlü Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title