Haberler

Adana 2 Polis Şehidini Uğurlarken, Yakınları Erdoğan'a Tepki Gösterdi

Güncelleme:

Adana'da, 2 terörist tarafından şehit edilen Süleyman Çakır ile Bircan İlhanlı'nın cenazeleri memleketlerine uğurlandı. Törende şehit yakınları tepkilerini dile getirdi.

Adana'da, hastane çıkışında motosikletli 2 terörist tarafından Kalaşnikof'la açılan ateş sonucu şehit düşen polis memurları 39 yaşındaki Süleyman Çakır ile 48 yaşındaki Bircan İlhanlı'nın cenazeleri düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

"BUZDOLABINDAKİLER NE OLDU?"

Cenaze töreninde bir kişi Vali Mustafa Büyük'ün konuşması ardından, "Vali buzdolabındakiler ne oldu? Ne zaman buzdolabından çıkacak? Haberimiz olsun." diye bağırdı.

ŞEHİT TEYZESİ: BENİ DE YARGILARSINIZ

Süleyman Çakır'ın teyzesi Özgül Ateş de, "Doğruyu konuştuğumuz için yarın beni de yargılarsınız." diye feryat etti.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Hatırlanacağı üzere çözüm sürecinin mimarı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör olaylarının artmasının ardından yapılan operasyonlarla ilgili "Silahlar betona gömülene kadar çözüm süreci buzdolabındadır." açıklamasını yapmıştı.

"KANLARI YERDE KALMAYACAK"

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek törende yaptığı konuşmada şehit polislere haince saldırı yapıldığını ancak şehitlerin kanının yerde kalmayacağını, bölgede operasyonların devam ettiğini söyledi.

VALİ: BU BİRLİĞİ KİMSE BOZAMAYACAK

Adana Valisi Mustafa Büyük ise birlik beraberlik mesajları verdiği konuşmada, bu saldırıların Türkiye'nin birlik beraberliğine yapılmış bir saldırı olduğunu ancak bu birliği kimsenin bozamayacağını yapılan saldırının da haince, alçakça yapıldığını ifade etti.

İL MÜFTÜSÜ DUA OKURKEN DUYGULANDI

Konuşmanın ardından Adana İl Müftüsü Arif Gökce dua okudu. Gökce'nin dua sırasında duygulandığı gözlendi. Bu sırada şehit babaları yine yan yana durup dua etti. Duaların ardından şehitlerin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarına alınarak cenaze aracına getirildi. Bu sırada Çakır'ın eşi Nazlı Sultan Çakır eşinin Türk bayrağına sarılı naaşına dokunup öptü. Çakır'ın annesi ve diğer yakınları da tabuta sarıldı. Şehit İlhanlı'nın kızı Arzu, oğlu Veysel Altay ve eşi Türkan İlhanlı da tabutun arkasından ağlayarak gitti. Anne hem ağlayıp hem de oğlunun elini sımsıkı tutarak onu teselli etmeye çalıştı. Cenazeler daha sonra memleketlerine toprağa vermeye götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Çakır Mustafa Büyük Güncel Haberler

title