Haberler

Adana 11 Yaşındaki Ferhat'ın Organları, 4 Kişiye Hayat Verecek

Adana'da beyin kanaması geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 11 yaşındaki Ferhat Çelik'in karaciğer, kalp ve böbrekleri, organ nakli bekleyen 4 hastaya umut oldu.

Evindeyken aniden rahatsızlanan Ferhat, ailesi tarafından özel bir hastaneye götürdü. Uzman doktorlar, beyin kanaması geçirdiği saptanan çocuğu hayata döndürmek için büyük çaba gösterdi, ancak iki gün süren müdahalelere rağmen Ferhat'ın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Özel Adana Medline Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü görevlileri, organların bağışlanması için ailesiyle görüştü. Aile, oğullarının organlarını bağışlama kararı verdi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı'nın koordinesinde organ bekleyen ve tetkikler sonucu nakli uygun görülen hastaları sağlığına kavuşturmak için zamana karşı yarış başladı. Özel Adana Medline Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Tacettin Özışık'ın başkanlığında oluşturulan 7 kişilik ekip, iki saatlik operasyonla Ferhat'ın karaciğer, kalp ve böbreklerini aldı. F.Ç.?den alınan karaciğer Malatya'ya, kalp Ankara'ya, böbrekleri Kayseri ve Adana'da organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere ilgili hastanelere gönderildi.

'TOPLUMSAL DUYARLILIK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

Organ nakli operasyonunu başarıyla gerçekleştiren ekibe başkanlık eden Uzman Dr. Tacettin Özışık, Özel Adana Medline Hastanesi'nde bu alanda 3'üncü operasyonun sonuçlandırıldığını bildirdi. Dr. Tacettin Özışık, ülke genelinde bir çok hastanın bağışlanacak organla sağlığına kavuşmayı beklediğini belirtip, bu konuda toplumsal duyarlılığın büyük önem taşıdığını söyledi. Özışık, Türkiye'de nakil bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhat Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title