Haberler

Adalet Partisi Genel Başkanı Öz Açıklaması

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "Biz, Adalet Partisi olarak kırılmış, sağa sola saçılmış parçaları, Allah'ın izniyle toplayacağız" dedi.

Partisinin Yalova İl Başkanlığı binasının açılış törenine katılan Öz, Türkiye'nin kitle partilerini özler hale geldiğini söyledi.

Öz, daha önce CHP'nin bir kitle partisi olduğunu ifade ederek "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1980 darbesiyle kitle siyasetini kaybetmiştir. Bugün varılan nokta, darbeler sonrası ideolojik partiler yönetimine terk edilen Türkiye'nin vardığı noktadır. Adalet Partisi, bütün bu merkez sağda kurulmuş olan partilerin ana yuvası, baba ocağıydı. Bizler, bu baba ocağına tüm siyasi parti mensuplarını davet ediyoruz" diye konuştu.

İdeolojik partilerden vazgeçmek gerektiğini dile getiren Öz, "Kardeş kavgasının bitme zamanı gelmiştir. Ülke insanının ülkesine sahip çıkma zamanı gelmiştir. Adalet Partisi, darbelerle kapatıldığı zaman Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi, Refah Partisi kuruldu. Bunların hepsi, ana gövdeden kopan milliyetçi, muhafazakar, liberal partilerdir" ifadelerini kullandı.

Dini, manevi ve ahlaki değerlerin ayaklar altında tutulduğunu söyleyen Öz, şunları kaydetti:

"CHP, genetik ayarının bozulduğu, ayarlarından sapmış bir partidir. Cumhuriyetin kazanımlarına, Mustafa Kemal Atatürk'e hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Dini, manevi, ahlaki değerlerimiz, ayaklar altında. Biz, hepimiz hoca torunuyuz, Müslümanız. Dinin ayrı ideolojisi, partisi olmaz. Mezheplerin ayrı partisi ve ideolojisi olmaz. Allah birdir, bizim peygamberimiz bellidir. Müslüman olmak, bir gururdur. Bir etnik grubun milliyetçiliği olmaz. Türkiye'nin en büyük ayıbı, budur. Biz, Adalet Partisi olarak kırılmış, sağa sola saçılmış parçaları, Allah'ın izniyle toplayacağız. Yalova, benim siyasi çalışmalarıma ilk başladığım yerdir. 'İlk il başkanlığını burada kuralım' dedik. Şu anda açılmayı bekleyen 30 tane ilimiz var. Allah, nasip ederse 3 ay içerisinde Türkiye genelini tamamen kurmuş olacağız. Hırsla, azimle yola çıktık. Bizim düsturumuz vatan, bayrak, ezan, Kuran'dır."

Konuşmaların ardından Öz, parti üyelerine rozetlerini taktı.

Kaynak: AA / Politika

Vecdet Öz Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500

Yorumlar (1)

Ali Doğru:

Önüne gelen parti kuruyor. Vecdet Öz kim ? Sokakta herkese sorun kaç kişi tanıyor ? Hiç kimse. Bu yorumu yazan ben yarın bu ismi sorsanız hatırlamam. Bu partinin şansı yok demek bile komik olur.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title