Haberler

Adalet, İktidarla Mücadelede

AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, Adalet Mekanizmasının, İktidarla Mücadele Ettiğini Belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, adalet mekanizmasının, iktidarla mücadele ettiğini belirtti. Güçlü,"Adalet mekanizması, kendine yeni bir görev de üstlenmiştir. Bu da iktidar ile mücadeledir. Adalet sisteminin görevi, Türkiye'deki adaleti etkin işletmektir. Siyasi ve ideolojik mücadele, adalet alanında çalışan hakimlerimizin, savcılarımızın ve bu sistem içerisindeki çalışan diğer görevlilelirimizin yapması gerekin iş değildir." dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü ve Harun Tüfekci, Hekimevi'nde düzenlediği basın toplantısında Türkiye'deki 2002 ile 2010 yılı arasında sağlık sektöründe verilen hizmetleri değerlendirdi. AK Parti iktidarı döneminde sağlık sektöründe verilen hizmetleri rakamlarla anlatan Sami Güçlü, Türkiye genelinde kamu hizmetlerindeki memnuniyet oranıyla ilgili de 2009 yılında yaptıkları bir anketi açıkladı. Anketten sağlık, eğitim, asayiş ve adalet ile ilgili verileri belirten Güçlü, adalet dışında diğer kamu kurumlarıyla ilgili memnuniyetin yüksek olduğunu belirtti.

Sami Güçlü, "Bu anteklerde 2003 ve 2009 mukayesesi var. Bu mukeyesede 4 tanesini seçtim. Asayiş, eğitim, sağlık ve adalet. Asayişte memnuniyet oranı yüzde 58 iken, 2009'da yüzde 77'ye, eğitimde yüzde 48 iken, yüzde 58'e, Sağlıkta yüzde 38'dan, yüzde 68'e yükselmiş. Adalette yüzde 45 iken, artmayıp yüzde 38'e düşmüş." dedi.

'ADALET MEKANİZMASI İYİ İŞLEMİYOR'

Gazetecilerin diğer sektörlere oranla adaletteki oranın düşük olmasını neye bağlıyorsunuz ? sorusu üzerine Sami Güçlü, şunları söyledi:

"Türkiye'de adalet mekanizmasının var olduğunu biliyoruz. Ama iyi işlemediğini de biliyoruz. Bu konudaki kanaat benim değil toplumun. Hatırlarsanız İstanbul Barosu'na bağlı avukatlara yönelik bir araştırmada, avukatların yüzde 90'ı adalet mekanizmasında rüşvet olayının varlığını kabul ediyorlar. Bu kadar yüksek bir oran. Yani işin içerisinde sistemin kötü işlemesi, ağır iş yükü, çok kötü şartlarda çalışma. Ama adalet mekanizmasının etkinliğinden bahsedemiyoruz. Şimdi Adalet mekanizması, kendine yeni bir görev de üstlenmiştir. Bu da iktidar ile mücadeledir. Adalet sisteminin görevi, Türkiye'deki adaleti etkin işletmektir. Siyasi ve ideolojik mücadele, adalet alanında çalışan hakimlerimizin, savcılarımızın ve bu sistem içerisindeki çalışan diğer görevlilelirimizin yapması gerekin iş değildir. İnsanların dünya görüşü vardır. Üniversite hocası ilk önce eğitim yapacaktır. Ama bir siyasi görüşü olabilir. Siyasi görüşünü çok öne çıkarırsa ona eğitim yapıyor diyemeyiz. O bir siyasi faaliyet yapıyor deriz. Ama adalet mekanizmamızın son zamanlardaki durumu kamu vicdanında da çok olumlu yansımadığının göstergesidir."

HEKİM BAŞINA 3 BİN 467 KİŞİ

Sami Güçlü, Aile Hekimliği Uygulaması'nın 14 Haziran 2010 yılının Türkiye genelinde hizmete gireceğini belirterek, "Burada hekim başına düşen 3 bin 467 kişidir. İdeali düşüktür. Tabibler Odasının da bu konuda açıklamasına biz de katılıyoruz. Ama ilerleyen günlerde yeni elemanlarımızın sisteme katılması ile bu oran düşecetir." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title