Haberler

Adalet Bakanlığından Yargı Muhabirliği Çalıştayı

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca yürütülen "Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi" projesi hayata geçiyor.

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca yürütülen "Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi" projesi hayata geçiyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında Ankara'da 100 yargı muhabirinin katılımıyla eğitim semineri gerçekleştiriliyor.

Adalet sistemi ile medya arasındaki ilişkinin kurumsal hale getirilmesinin amaçlandığı çalıştayla, yargı organları tarafından yürütülen dava ve soruşturmalar hakkında medyaya hızlı ve hatasız bilgi akışının kesintisiz hale getirilmesi amaçlanıyor.

Projeyle ilgili bilgi veren Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan Azapağası, yargı-medya ilişkisinin basın özgürlüğü ve masumiyet karinesi çerçevesinde doğru bir zemine oturtulmasının zorluğuna işaret etti.

Yargı-medya ilişkilerinin profesyonel bir zeminde ilerleyeceğini ifade eden Azapağası "Her alanda olduğu gibi bu konuda da gerçek bir profesyonelleşmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Yargı ve medya etik kodları, önümüzdeki dönemde de öncelik olmaya devam edecektir. Yargıya güvenin yeniden tesisinde doğru haberin, bu anlamda medyanın rolü büyüktür" dedi.

Azapağası, toplumun adalet sistemine güvenini güçlendirecek projenin yürütülmesi ve gerçekleştirilmesi çalışmalarına, adli yargı dışında yüksek mahkemeleri ve diğer yargı kurumlarını da kapsayacak şekilde devam edileceğini bildirdi.

Basın büroları daha işlevsel hale gelecek

Projeyle adalet saraylarındaki basın bürolarının daha işlevsel hale getirilmesi öngörülüyor. Proje için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Adana pilot il olarak belirlendi. Bu illerdeki adliyelerde, basın sözcülerine yardımcı olmak üzere kurulan medya iletişim bürolarında basın sözcüsü olarak çalışacak yargı mensuplarının eğitim faaliyetleri gerçekleştirecek.

Proje kapsamında, 7-14 Eylül 2015'te İstanbul'da yapılacak çalıştayda da yargı muhabirlerinin haberleri ele alınarak etik kurallara ilişkin sunum yapılması planlanıyor. Sempozyuma moderatör ve konuşmacı olarak yerli ve yabancı akademisyenler ile medya temsilcilerinin katılımı bekleniyor. Almanya ve Hollanda'dan gelen uzmanların katılacağı sempozyum ise 12-13 Ekim 2015'te yine İstanbul'da düzenlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title