Haberler

Adalet Bakanlığı, IŞİD Militanlarıyla İlgili Soruya Cevap Vermedi

Güncelleme:

Adalet Bakanlığı, gazeteci Alexander Christie-Miller'ın Türkiye'de tutuklu bulunan 3 IŞİD militanıyla ilgili sorusunu, 'özel hayat' diyerek yanıtlamadı.

Adalet Bakanlığı, İstanbul'da serbest gazetecilik yapan Alexander Christie- Miller'ın Türkiye'de tutuklu bulunan 3 IŞİD militanıyla ilgili sorusuna, 'özel hayatın gizliliği' gerekçesiyle cevap vermedi.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAM EDİP ETMEDİĞİNİ SORDU

Miller, Adalet Bakanlığı'na Niğde'de bir astsubay, bir polis ve bir vatandaşı öldüren 3 IŞİD militanının Türkiye'deki tutukluluk hallerinin devam edip etmediğini sordu. Çendrim Ramadani, Benjamin Xu ve Muhammed Zakiri hakkında bakanlığa dilekçe veren Miller'ın isteği, "Bilgi verilmemesi uygun görülmemiştir." diyerek reddedildi.

Dilekçede, "Kişinin izin verdiği haller saklı kalmak üzere, özel hayatın gizliliği kapsamında, açıklanması halinde kişinin sağlık bilgileri ile özel ve aile hayatına, şeref ve haysiyetine, mesleki ve ekonomik değerlerine haksız müdahale oluşturacak bilgi veya belgeler, bilgi edinme kapsamı dışındadır." denildi.

"JANDARMAYI ÖLDÜREREK SEVAP İŞLEDİM" DEMİŞTİ

IŞİD militanları, 20 Mart'ta 3 kişiyi öldürmüştü. Militanlardan Çendrim Ramadani, ifadesinde "Jandarmayı öldürerek sevap işledim." demişti. Türkiye'de tutuklu bulunan militanların, Musul Başkonsolosluğu çalışanlarına karşılık takasta kullanıldığı iddia edilmişti.

Benzer bir tartışma, Danimarka ile Türkiye arasında da yaşanıyor. Danimarkalı gazeteci Lars Hedegaard'ı öldürme teşebbüsünde bulunan ve daha sonra kaçarken Atatürk Havalimanı'nda yakalanan IŞİD sempatizanı H.B'nin de takasta kullanıldığı ileri sürülmüştü. Konuya tepki gösteren Danimarka, Ankara'ya nota verdi ve iddiaları araştırmak üzere Türkiye'ye heyet gönderdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Adalet Bakanlığı Türkiye Miller Niğde Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Alperen:

Türkiye''de Işidi sevenler derneği kurulsun, ilk gün 5 milyon üye kaydeder!

29
7
yanıtYanıtla
HDP:

Onlar coktan suriyeye gönderilmistir onun icin bigi vermiyorlardir

33
3
yanıtYanıtla
Hayırlı olsun:

''Jandarmayı öldürerek sevap işledim. '' demişti. İşte size Yeni Türkiye.

16
2
yanıtYanıtla
Adınız Yazın....:

ŞU BİZİM JANDARMAYI ŞEHİT EDEN PİSLİKLER Mİ. . . . . BİRAZ ZOR CEVAP VERİRLER. . . BU İŞİN SONU NERELERE GİDECEĞİ BELLİ OLMAZ. . . BİRİLERİNE FENA DOKUNUR. . . AMA BUNU DÜNYA ZATEN BİLİYOR. . . DİŞ BASINI TAKİP EDİN. . . .

14
0
yanıtYanıtla
HAKAN:

JANDARMAYI ŞEHİD EDEN BU KAFİRLERİ İDAM EDİN.

13
1
yanıtYanıtla
mem:

delinin zoruna bak alooo hacı adamlar aramızda ödüllerinide almış geziyor. . .

yanıt0
yanıt0
türk:

o itleri esad gebertti bile

12
0
yanıtYanıtla
NUSAYBİN GENÇLİK 47:

İSLAMİ ŞEYTAN BİRLİGİ ŞEYTANIN OGLUNA BENZİYOR VERİN KÜRTLERE ALLAH İÇİN DOGU YA GÖNDERİN İMAN NASIL KALBİNE GİRER GÖREÇEK DEVLETLER

10
2
yanıtYanıtla
işitlı:

sen kımsın lan davar

yanıt0
yanıt0
ANNENİN KOÇASI:

DERİN DEVLET KOCUM

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title