Haberler

Adalet Bakanlığı ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Arasında Ceviz Yetiştiriciliği Protokolü...

Adalet Bakanlığı ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında “Ceviz Bahçeleri Tesis Protokolü"imzalandı. Protokol ile Ceza İnfaz Kurumlarında her yıl yaklaşık 10 bin adet ceviz ağacı dikimi yapılacak.

Adalet Bakanlığı ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında "Ceviz Bahçeleri Tesis Protokolü"imzalandı. Protokol ile Ceza İnfaz Kurumlarında her yıl yaklaşık 10 bin adet ceviz ağacı dikimi yapılacak.

Adalet Bakanlığı ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında Ceviz Yetiştiriciliği Protokolü imzalandı. Adalet Bakanlığı Müsteşarlık makamında gerçekleşen imza törenine Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ile Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci katıldı. İmza töreni öncesi konuşan İpek, protokol kapsamında 2016 yılı içerisinde Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu, Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu, Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu, Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu, Ödemiş Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumuna yaklaşık her yıl 10 bin adet ceviz ağacı dikimi yapılacağını ifade etti.

Protokol ile aynı zamanda hükümlülere ceviz yetiştiriciliği konusunda eğitim verileceğinin altını çizen İpek, şunları kaydetti:

"Şu anda Türkiye de açık ceza evlerimizde yaklaşık 45 bin civarında hükümlümüz var. Açık cezaevleri özgürlüğe kavuşmadan önce son adım. Bizim maksadımız özelikle buralarda hükümlü kardeşlerimize bir bir meslek edindirelim, bir altın bilezik verelim, dışarıya çıktığı zaman kimseye muhtaç olmasın, kendi hayatını idame ettirsin. Bunun için çabalıyoruz."

Ceza evlerinde 45 bin hükümlünün çalışarak üretimde bulunduğunu hatırlatan Kenan İpek, "Cezaevlerinin çok geniş arazileri var. Arazilerimizden verim almak istiyoruz. Bu günki protokolün konusu olan ceviz'de bir sanayi ürünü aynı zamanda. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü hocamız ve Genel Sekreteri hocalarımız buradalar. Bu protokolü imzalamaktan ben mutluluk duyuyorum. İnşallah her yıl 10 Bin ceviz ağacı dikeceğiz. Bunların ürününü inşallah önümüzdeki yıllarda alacağız" dedi.

Rektör Prof. Dr. Deveci ise, böylesi bilimsel ve akademik bir projeye destek verdikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Adalet Bakanlığından gelen teklif üzerine biz de Üniversite olarak bu projede yer aldık. Özellikle ceviz yetiştiriciliği yapıyoruz. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez hocamızın öncülüğünde kendi adına tescillenmiş sütyemez 1 iri cevizler, Maraş 18, Kaman 1 diye adlandırılan cevizlerimizi yetiştiriyoruz. Projemizde de bu cevizlerimizin fidanlarını dikeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İpek ile Deveci "Ceviz Bahçeleri Tesis Protokolü" nü imzaladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sütçü İmam Üniversitesi Adalet Bakanlığı Durmuş Deveci Kenan İpek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title