Haberler

Adalet Bakanı Sadullah Ergin: "75 Milyonu Ağlatan Bu Ateşi Söndürmek İstiyoruz"

"75 milyonu ağlatan bu ateşi söndürmek istiyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin,

"75 milyonu ağlatan bu ateşi söndürmek istiyoruz" dedi. Ergin, terör nedeniyle Türkiye'nin tarihi interlandına uzanmasından korkanlar, Türkiye'nin güçlenmesinden çekinenler, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada belirleyici aktör olmasını istemeyenlerin sevindiğine ve ülkeyi bu fitneyle meşgul ettiğini kaydetti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir otelde düzenlenen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri ile muhtarların katıldığı "Çözüm Süreci" konulu toplantıya katıldı.

"Çözüm süreci ile ne yapmak istiyorsunuz Sayın Adalet Bakanı, bu ülkeyi bölmek mi istiyorsunuz?" diye soranlar olduğunu belirten Ergin, söyle devam etti: "Yapmak istediğimiz şudur: Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ile 75 milyonu ağlatan bu ateşi söndürmek, bizim ağlamamıza sevinenleri üzecek bir kardeşlik coğrafyası oluşturmak istiyoruz. Amacımız bu. Bunu başarabilirsek birbirine kem gözle bakanlar dünya üzerinde hem siyasi, hem ekonomik hem de askeri alanda dayanışa bilirsek bu ülke, bu millet tarihi misyonunun sahibi olarak çok daha güçlü olur."

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "88 yıldır yazılan reçeteleri uygulamışız ama hastalık azalacağına daha da kronikleşmiş. Onun için bu süreçte sağlıklı bir analiz ve teşhis yapmamız lazım" dedi.

Bakan Ergin, Marmaris'te bir otelde "Çözüm Süreci" ile ilgili düzenlenen sohbet toplantısında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçedeki kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Konuşmasında Türkiye'nin 30 yıllık çatışma ortamında çok şehitler verdiğini hatırlatan Ergin, "Canımız yandı, yüreğimiz dağlandı, gözyaşımız aktı. Bu coğrafyanın her köşesinden ağıtlar yükseldi" dedi.

Bu 30 yıllık çatışmanın geçmişi olduğuna işaret eden Ergin, 1925'te başlayan bu süreçten bugüne gelinceye kadar zaman zaman isyan girişimleri ve terör hadiseleri yaşandığını söyledi.

88 yıl süren zamanda defalarca reçeteler yazıldığını ve 20'ye yakın rapor hazırlandığını ifade eden Ergin, "Raporlarda 'Doğu Sorunu', 'Kürt Sorunu', 'Şark Sorunu', 'Terör Sorunu', adına ne derseniz diyin, bunlar hep sıralanmış. Raporların hepsinde tedbir ön görülerek reçete yazılmış. 'Şunları şunları kullanalım, iyi gelecek ve bu hastalık iyileşecek' denilmiş. 88 yıldır yazılan reçeteleri uygulamışız ama hastalık azalacağına daha da kronikleşmiş. Onun için bu süreçte sağlıklı bir analiz ve teşhis yapmamız lazım. Şayet teşhisi doğru yapmazsanız, reçeteyi doğru yazamazsınız tedaviden de bir sonuç alamazsınız" diye konuştu.

"TÜRKİYE İNSANLIK VE KARDEŞLİK GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR"

Bakan Ergin'in konuşmasının ardından toplantının soru-cevap kısmına geçildi.

Bir katılımcı, "Muğla'daki CHP yöneticilerin Türkiye'deki Suriyelilerin Muğla'ya taşınarak, vatandaşlığa geçirildikten sonra oy kullanma hakkı verileceği" yönünde açıklamaları olduğunu ifade ederek, bunun doğru olup olmadığını sordu.Bunun üzüntü verici bir dezenformasyon olduğunu vurgulayan Ergin, Suriye'de yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan savaşın mağdurlarına karşı Türkiye'nin insanlık ve kardeşlik görevini yaptığını dile getirdi.O insanlara komşuluk hukukunun gerektirdiği yardımı yaptıklarını kaydeden Ergin, "Hatay'da, Gaziantep'te, Şanlıurfa'da, Osmaniye'de, Kahramanmaraş'ta ve Adana'da bulunan Suriyelileri, Muğla'ya taşımak, onlara oy kullandırtmak için vatandaşlığa almak gibi şeylerden, Agatha Christie romanları bile daha gerçekçi. Daha ileri bir ifade kullanmak istemiyorum. Tamamen asparagas, gerçek dışı bir iddia" dedi.

"GARDIROP ATATÜRKÇÜLÜĞÜ YAPMIYORUZ"

Sağlık Bakanlığı'nın tabelalardaki T.C. ibaresini kaldırtması sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili bir soru üzerine ise Ergin, T.C.'nin ve Atatürkçülük ün edebiyatını yapmadıklarını vurgulayarak, bunu icraatlarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi."Gardırop Atatürkçülüğü" de yapmadıklarını ve Atatürk'ün gösterdiği hedeflere koşarak gittiklerini belirten Ergin, "Ben bir hedefe kitlenmişsem ve o hedefe varmak istiyorsam, bunu icraatımla göstermem lazım. Bugün bu T.C. edebiyatı yapanlara diyorum ki, hadi oradan be... Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni bölgesinde ve dünya üzerinde rakipsiz kılmanın yarışı içindeyiz. Bu süreçle hiç alakası olmayan bir icraattı. İstismar ediliyor diye Sağlık Bakanımız açıklamasını yaptı zaten. Önceki bakanımız zamanında yapılan bir çalışma ve bu süreç yok o zaman. Aynası iştir kişini lafa bakılmaz" dedi.

Geceyi Marmaris'te geçirecek olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, sabah kahvaltısında yine sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçedeki kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya gelecek.

(BG-

20.04.2013 06: 42: 04

TSI

NNNN - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Marmaris Muğla Barış Süreci Politika Güncel Haberler

title