Haberler

Adalet Bakanı'ndan "Mafya" Yanıtı: Türkiye'nin Gündeminde, Manşetlerde Mafya Babaları Kaldı Mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın, "Siz, artık bir mafya çetesi oldunuz" sözüne, "Şimdi Türkiye'nin gündeminde, manşetlerde mafya babaları kaldı mı? Siz çetelere, mafyalara en büyük dersi veren Hükûmeti 'çete' olarak yaftalayamazsınız" yanıtını verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın, "Siz, artık bir mafya çetesi oldunuz" sözüne, "Şimdi Türkiye'nin gündeminde, manşetlerde mafya babaları kaldı mı? Siz çetelere, mafyalara en büyük dersi veren Hükûmeti 'çete' olarak yaftalayamazsınız" yanıtını verdi.

Meclis Genel Kurulu'nda dün gece yarısı MHP ve Adalet Bakanı arasında "mafya" atışması yaşandı.

Akçay, "Ey Hükûmet, suçlarınızın telaşı içindesiniz. İstifa eden 4 bakanın fezlekesi nerede? Emniyeti, yargıyı tarumar ettiniz. Sizin bu görevde bulunmamanız gerekir Sayın Adalet Bakanı, siz bir hukuk katilisiniz. Siz, artık bir mafya çetesi oldunuz" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, yolsuzlukla AK Parti iktidarlarının yaptığı mücadele nedeniyle 230 milyar dolarlık ülke bütçesinin 800 milyar dolarların üzerine çıktığını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, "Fezlekelere niye müdahale ettiniz Sayın Bakan? O dosyaya niye müdahale ettiniz?" diye sordu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, "Yolsuzluk iftiralarının arkasına sığınarak milleti aldatamayacaksınız" diyerek şöyle devam etti:

"30 Martta, bu millet, burada iftiraları dile getirenlerle gerçeğin peşinde olanları ayıracakyine AK Parti'yi birinci, yine sizleri yerinizde saydıracaktır. 30 Martta hepsini göreceğiz."

Vural da, "İhale yolsuzluğu, villa pazarlığı yapanlar ayan beyan ortada. Yargıdan kaçmayın" derken MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, "İftiraysa dava aç Sayın Bakan" diye seslendi. Vural da, "Fezlekeleri niye tuttunuz? Hani postacıydınız siz" diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, "Sayın Başkan, o zaman milletvekilleri, bakanlar, herkes mal varlığını açıklasın, şeffaf devlette ne olduğu ortaya çıkar, yolsuzluk ortaya çıkar" dedi.

-"AK PARTİ HÜKÛMETLERİ DÖNEMİNDE NE ÇEK SENET MAFYASI KALDI NE FAİLİ MEÇHULLER KALDI NE MAFYA KALDI"-

Adalet Bakanı Bozdağ, "mafya çetesi" eleştirisine de, "Türkiye Cumhuriyeti hükûmetleri içerisinde AK PARTİ hükûmetleri çeteyle, mafyayla, her türlü yasa dışı yapılanmayla en etkin mücadeleyi vermiş hükûmetlerdir. Eskiden, hatırlarsanız, gazetelerin manşetlerinde mafya babalarının resimleri, renkli hayatları anlatılırdı. Neredeyse her gün manşetlerde, her gün televizyonlarda mafya babaları vardı. Şimdi Türkiye'nin gündeminde, manşetlerde mafya babaları kaldı mı?" yanıtını verdi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da, "Bakanların çocukları var şimdi, Başbakanın çocuğu var" diye seslendi. Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Eskiden çek senet mafyaları vardı, insanların çek senet tahsilatıyla başka başka şeylerle ne yaparlardı? Malını canını almaya kalkarlardı. Faili meçhuller vardı bu ülkede, kim vurduya giderdi. Hamdolsun, AK PARTİ hükûmetleri döneminde ne çek senet mafyası kaldı ne faili meçhuller kaldı ne mafya kaldı.Bunları yok eden iktidar AK PARTİ iktidarıdır, AK Parti hükûmetleridir.

Siz çetelere, mafyalara en büyük dersi veren Hükûmeti 'çete' olarak yaftalayamazsınız. Biz yaptığımız her işi de hukuk içinde yaptık, hukukla yaptık, Anayasa ve yasalara uygun olarak yaptık. Bundan sonra da Anayasa ve yasalara uygun yolumuza devam edeceğiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Bekir Bozdağ Erkan Akçay Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title