Haberler

Adalet Bakanlığı, "Öcalan Öldü" İddialarına Sessiz Kalmadı

Güncelleme:

Yazılı bir açıklama yapan Bakan Kenan İpek, "Abdullah Öcalan'ın öldüğü yolundaki yayınların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

Adalet Bakanı Kenan İpek, Abdullah Öcalan'ın öldüğüne dair iddialar hakkında açıklama yaptı. İpek, "Abdullah Öcalan'ın öldüğü yolundaki yayınların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

"BU HABERLER BELLİ AMAÇLAR DOĞRULTUSUNDA YAPILIYOR"

Bakan İpek tarafından yapılan yazılı açıklamada Abdullah Öcalan'ın öldüğü yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Son günlerde bazı internet sitelerinde PKK elebaşı hükümlü Abdullah Öcalan'ın öldüğüne dair bazı haberlerin yapıldığı ve bu haberlerin sosyal medya üzerinden yayıldığı görülmüştür. Abdullah Öcalan'ın öldüğü yolundaki yayınların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bu haberlerin belli amaçlar doğrultusunda yapıldığı anlaşılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

AVUKATLARI İMRALI'YA GİTMEK İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAK

Öte yandan; PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) devam eden davalarını takip eden 200 avukatı, yarın Gemlik Jandarma Komutanlığı'na gelerek, İmralı'ya gitmek için başvuruda bulunacak. Müvekkilleri ile en son 27 Temmuz 2011 günü görüştüklerini belirten avukat Sinan Zincir, "Tam dört yıldır görüşme sağlanamıyor. 27 Temmuz günü 5'nci yıla gireceğiz. Bu nedenle avukatları olarak topluca başvuruda bulunacağız." dedi.

SON GÖRÜŞME 2011'DE

Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan, AİHM'de devam eden davalarını takip eden avukatlarıyla en son 27 Temmuz 2011 günü görüştü. Bu tarihten sonra kardeşleri ile zaman zaman görüşmesine izin verilen Öcalan'ın, avukatlarının bu istekleri kabul edilmedi. Abdullah Öcalan'ın savunmasını üstlenen 200 avukat müvekkilleri ile en son görüştükleri 27 Temmuz 2011 günün yıl dönümü olan pazartesi günü 200 kişilik bir grupla Gemlik Jandarma Komutanlığı'na gelerek, İmralı'ya gitmek üzere topluca başvuruda bulunacaklar. Burada basın açıklaması yapacak olan avukatlar, daha sonra İstanbul'a dönecek.

Avukat Sinan zincir, böyle bir başvuruyu yapmaktaki gayelerinin seslerini duyurmak olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Abdullah Öcalan Kenan İpek Gemlik Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (340)

Tehdit, düşmanlık bırakılmadan barış olmaz:

Apo''nun ölüm haberi TC tarafından yalanlandı ya hemen sahte Kürt kahramanlar TC öldürdüyse Türkiye''de taş üstünde taş bırakmayız, Türkiye''yi kan gölüne çevirinize başladılar Yahu Apo bu kadar kıymetliye yeri belli yıllardır niye PKK alıp kaçırmadı, karakolları basıp asker kaçırıyorsunuz ya. Apo TC gözünde çok önemli bir tehlike olsa çoktan ipi çekilmişti, adamdan sayılmıyor ki hala yaşatılıyor. Aldığınız oy ülkedeki sayınız demek bu ülkede barış içinde yaşamak istiyorsanız tehditleri keseceksi

122
2
yanıtYanıtla
BOTAN:

Baskan APO allahin emriyle de olurse, KURD halki bunu TC den bilir. . iste o zaman tc diye birsey kalmaz. . onun icin eger zerre kadar beyinleri varsa, BASKAN APO yu gunde 5 defa doktor kontrolunden gecirirler

69
53
yanıtYanıtla
ZAZA 23:

Gebersin şerefsiz Ermeniler yas tutar artık.

69
51
yanıtYanıtla
Kürt:

Lan öyle bişi olsa taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmayacağız,,, kanınızı içeceğiz kanınızı,,,,, şerefsizler,,,

69
44
yanıtYanıtla
polis:

hani öyle bir hayırlı haberi müjdeleseniz. ne iyi olur. haini beslemekten kurtuluruz.

24
66
yanıtYanıtla
CUKUROVALIYIZ0134:

YAKALANDIGINDE ULKEM ICIN HERSEYI YAPMAYA HAZIRIM DIYEN BI DÖNEK ICINMI OVGULER YAZIYONUZ KUSBEYINSIZ YARATIKLAR SIZI ALLAH HIDAYET VERSIN SIZE DIN IMAN VERSIN...

68
14
yanıtYanıtla
Nisebin:

Apoya kurban olun pisliklwr

39
37
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

BUYUK AMAC UGRUNA OLMEK, HER ZAMAN YASAMAKTIR. . BASKAN APO

21
55
yanıtYanıtla
yusuf:

dua edin bişey olmasın yoksa bu ülke hepimize mezar olur aptal aptal yorumlara gerek yok

33
41
yanıtYanıtla
cumhur:

israilin kapı köpegi

67
5
yanıtYanıtla
Tüm 340 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title