Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ Yozgat'ta Açıklaması

"Ben diyorum ki gelin, bu sefer MHP, CHP, BBP, bütün partileri şöyle bir kenara koyalım, hep beraber Tayyip beyi Türkiye’nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak el biriliği ile gönül birliği ile seçelim"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ben diyorum ki gelin, bu sefer MHP, CHP, BBP, bütün partileri şöyle bir kenara koyalım, hep beraber Tayyip  beyi Türkiye'nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak el biriliği ile gönül birliği ile seçelim" dedi.

Bozdağ, Yozgat'ta Valilik ve Belediyenin hazırladığı Bozok Bereket Kervanı Projesi kapsamında Sarıkaya ilçesinde Barbaros Orta Okulu bahçesinde verilen iftar öncesi yaptığı konuşmada, ramazanın bereket, paylaşma ve rahmet ayı olduğunu belirtti.

Türk tarihinde ilk defa milletin cumhurbaşkanı seçeceğini ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

"Bizde bu gününe kadar cumhurbaşkanı handan, hakandan oğulla geçer, cumhuriyet döneminde de meclis seçerdi. Halk hiçbir zaman tarihinde cumhurbaşkanını kendisi seçmemiştir. İlk defa Türk milleti kendi cumhurbaşkanını kendi devlet başkanını doğrudan kendisi seçecektir. O yüzden 10 Ağustos'ta yapılacak seçim, Türk tarihi bakımından da Yozgatlılar bakımından da tarihi öneme sahip bir seçimdir. O yüzden ben Sarıkayalı bütün kardeşlerimden seçime katılmalarını özellikle istiyorum. Bu seçimde cumhurbaşkanımızı bu milleti bu devleti temsil edecek reisi cumhuru hep birlikte seçelim. "

Ramazanın bereketi ve rahmeti ile sandık başına gidileceğini vurgulayan Bozdağ, cumhurbaşkanı seçiminin hemşehrilik meselesi olmadığına dikkati çekti.

Bunun Türkiye meselesi olduğuna işaret eden Bozdağ, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini her yerde temsil edecek, onuru ile haysiyeti ile temsil edecek cumhurbaşkanını hep beraber seçeceğiz. 12 yıldır sayın başbakanımız başbakan sıfatı ile Sarıkayalılara, Yozgatlılara, Türk milletine hizmet ediyor. Biz biliyoruz ki 12 yılda Yozgat'ta çok şeyler değişti" dedi.

Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyetini 12 yıldır idare ettiğini anlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Ben diyorum ki gelin, bu sefer MHP, CHP, BBP, bütün partileri şöyle bir kenara koyalım, hep beraber Tayyip beyi Türkiye'nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak el biriliği ile gönül birliği ile seçelim diyorum. Bu iş bir parti meselesi değil, bu bir particilik meselesi asla değil. Şimdi üç tane adayımız var, bir tanesi başbakanımız diğer iki tanesini de tanıyorsunuz. Ben bütün Sarıkayalı kardeşlerimize şunu özelikle söylüyorum, Türkiye'nin cumhurbaşkanlığına hangisi daha iyi yakışır? Hangisi daha iyi bu görevi yapar?"

Bugüne AK Parti'ye değişik nedenle darılanlar olduğunu dile getiren Bozdağ, "Şimdiye kadar belediye başkanları için millet vekilleri için il genel meclis üyeleri için Başbakanımız oy istedi. Kendisi için doğrudan bir talebi olmadı. İlk defa başbakanımız şahsı için Sarıkayalılardan, Yozgatlılardan, Türk milletinden oy istiyor. O kadar hizmetin karşılığında biz de hep beraber bir teşekkür edelim diyorum" diye konuştu. - Yozgat

Kaynak: AA / Politika

Bekir Bozdağ Sarıkaya Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title