Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat'ta

Bakan Bozdağ: (Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli) "Bu kararlar twitter'ın tamamının kapatılmasını değil esasında içeriklerin çıkartılmasını ön görüyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeline ilişkin, "Bu kararlar Twitter'in tamamının kapatılmasını değil esasında içeriklerin çıkartılmasını ön görüyor. Ancak firmalar içerikleri mahkeme kararına uyarak çıkarmayınca tabi mahkeme kararlarını uygulamak için başka bir yolun da kalmadığı anlaşılıyor" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak için Yozgat'ta gelen Bozdağ, AK Parti'nin Sarıkaya ilçesindeki Seçim İrtibat Bürosu'nu ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, nevruz kutlamalarının kardeşlik içerisinde geçmesini temenni ederek, " Türkiye'nin her tarafında nevruz kutlamaları var. Tabi Balkanlar'da da var nevruz kutlamaları, Orta Asya'da da var. Bazı Orta Asya ülkelerinde nevruz milli bayram olarak kutlanılıyor. Ortak bir bayram birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşliğe vesile olmasını temenni ederim. Şu anda Türkiye'deki kutlamalar nasıl geçti onu takip etme imkanım olmadı. Bayramların nevruz gibi önemli günlerin birlik beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ederiz" diye konuştu.

- Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli

Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeliyle ilgili olarak da Bakan Bozdağ, mahkeme karalarının uygulandığını söyledi.

Twitter'a kişilerin haklarını korumak için erişimin engellendiğini dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Konu yanlış bir mecrada tartışılıyor. Esasında basına yansıyan açıklamalara baktığımız zaman bazı vatandaşlarımızın kişilik haklarının ihlali ilkesi ile mahkemelere yaptığı müracaatlar sonucu alınmış kararlar var. Bu kararlar sosyal medyada bu imkanları sunan firmalara da tebliğ ediliyor. Firmaların mahkeme kararlarının gereğini yerine getirmesi gerekir. Bu kararlar Twitter'ın tamamının kapatılmasını değil esasında içeriklerin çıkartılmasını öngörüyor. Ancak firmalar içerikleri mahkeme kararına uyarak çıkarmayınca tabi mahkeme kararlarını uygulamak için başka bir yolun da kalmadığı anlaşılıyor. O çerçevede bir adım atıldığını yapılan açıklamalardan anlıyoruz. Bu Twitter'ı yasaklamak değil bir mahkeme kararının icrasıdır. Tabi mahkeme kararları itiraz üzerine kaldırılabilir kararlardır onunla ilgili itiraz eden olabilir mahkeme yeniden değerlendirebilir. Sonuç itibariyle burada Twitter'ın Türkiye'den  tamamen kaldırıldığı bir durum değil bu. Mahkeme kararına ilişkin bir durum."

"2015 de tüm vatandaşlarımızın ortak yılı olacaktır"

Bir gazetecinin "BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın yaptığı '2015 yılı Kürt yılı olacaktır, Öcalan'ın özgürlüğüne kavuştuğu yıl olacaktır" açıklamasını sorması üzerine Bozdağ, şu yanıtı verdi:

"Türkiye 77 milyon insandan oluşuyor. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi bütün etnik farklılıklarıyla ülkenin zenginliğidir. Biz öyle görüyoruz. Farklılıkları ayrılık vesilesi değil zenginlik vesilesi görüyoruz birliği kardeşliği zedeleyen yaklaşımlardan herkesin kaçınmasında fayda vardır. 2014 tüm Türkiye'deki vatandaşlarımızın yılı olduğu gibi 2015 de tüm vatandaşlarımızın ortak yılı olacaktır. Yılda yapılacak her türlü iyilik vatandaşlarımızın tamamı için olacaktır. Tabi BDP'lilerin Öcalan ile ilgili dilek ve temennileri var onları zaten zaman zaman dile getiriliyor. Şu anda bizim infaz sistemimiz belli, dolayısıyla hukuki bakımdan Öcalan ile ilgili 2014-2015'de bizim yasalarımız bakımından herhangi bir değişikliğin olması söz konusu değil. Hukuki durumu ne ise cezası tamamlanana kadar durumu devam edecektir." - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Bozdağ Twitter Türkiye Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title