Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ Hakkari'de

Bakan Bozdağ: "Hükümet olarak tek arzumuz Türkiye'de kanın, gözyaşının, şiddetin olmadığı, herkesin huzur, barış ve refah içinde olduğu ve yaşadığı bir Hakkari bir Türkiye'dir.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İlk defa bir cumhuriyet hükümetinin programında çözüm süreci yer aldı, parlamento da buna güven verdi" dedi.

Valilik, cumhuriyet başsavcılığı, baro ve esnafları ziyaret eden Bakan Bozdağ, vatandaşlarla da sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Daha sonra Bulvar Caddesi'ndeki parti binasına geçerek burada konuşma yapan Bozdağ, Türkiye'de dilin üzerindeki yasakların kalktığını söyledi.

Kent merkezindeki gezisi sırasında vatandaşların çözüm sürecine, barış ikliminin önemine ve kalıcı olması gerektiğine vurgu yaptığını belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak tek arzumuz Türkiye'de kanın, gözyaşının, şiddetin olmadığı, herkesin huzur, barış ve refah içinde olduğu ve yaşadığı bir Hakkari, bir Türkiye'dir. Bunun için samimiyetle çalışıyoruz. Türkiye'de hükümetlerimiz döneminde çok ciddi adımlar atıldı. Dilin üzerindeki yasaklar kalktı, önemli reformlar yapıldı. Bugün artık Türkiye'de dile dair herhangi bir yasak yok. Bütün kapılar açılmış, okullarda dersler konulmuş, özel eğitimde anadilde eğitimin önü açılmış. Türk dili edebiyatı bölümleri ve öğretmenlikleri açılmış, öğretmen atamaları yapılmış. Tabii bu işi tamamen bitirmek hepimizin arzusu. Burada gördüğüm bütün vatandaşlarımız bu işin üzerinde hassasiyetle duruyor."

Bozdağ, hükümet olarak Akil İnsanlar Heyeti'ni Türkiye'de devreye soktuklarını ve 81 ilde bir yüzleşme yaşandığını söyleyen Bozdağ, bugün Kürt sorunu konusundaki tartışmaların normalleşmesi ve daha iyisini arama noktasında Hakkari, Yozgat ve Edirne'nin paralel düşünüyor olmasında bunun çok büyük katkısı olduğunu belirtti.

"Artık çözüm millete mal olmuş durumdadır"

"İlk defa parlamentoda çözüm için ne yapılabilir diye soran, soruşturan, araştıran, rapor hazırlayan bir komisyon oluştu" diyen Bozdağ, raporunu da parlamentoya sunduklarını ve arkasından bir yasa çıkardıklarını ifade etti.

Hükümet olarak ilk defa çözüm, barış ve yeter diyen bir yasa çıkardıklarını vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu işin esasını adeta anayasasını bu yasa içinde çerçevelendirmiş olduk. Şimdiye kadar hükümet tarafından yürütülen bir devlet politikası olan çözüm süreci, bu yasayla beraber millet politikasına dönüşmüştür. Artık çözüm millete mal olmuş durumdadır. 30 Mart ve 10 Ağustos seçimleri belki Hakkarili vatandaşlarım bunu yaşamadı ama Türkiye'nin değişik yerlerinde çözüm süreci üzerinden AK Parti'yi vurmak için büyük bir propagandaya sahne oldu. Bütün bunlara rağmen vatandaşlarımız hem 30 Mart'ta hem de 10 Ağustos'ta hükümetimize ve cumhurbaşkanı adayımıza destek vermiştir. Bunun anlamı da şudur, çözüm süreci konusunda doğru yoldasınız, bu muhalefet ne derse desin siz yolunuzdan dönmeyin biz sizin yanınızdayız. 62. hükümet kuruldu ve parlamentoda hükümetin programı okundu. İlk defa bir cumhuriyet hükümetinin programında çözüm süreci yer aldı, parlamentoda buna güven verdi. Artık parlamento da diyor ki hükümete 'Ben senin bu projene inanıyorum bunu harekete geçir'. O yüzden samimiyetle gayretle ve çabayla çözüm sürecini yürütmek zorundayız ve yürütüyoruz. Neticeyi de alacağız."

"Bu süreci uzatmak istemiyoruz"

Sürecin, mümkün olan en kısa sürede nihayete ermesini arzuladıklarını ifade eden Bozdağ, çözüm süreci konusunda herkesin samimi olması gerektiğini dile getirdi. Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir yandan çözüm süreci derken öte yandan yol kesme, adam kaçırma, haraç kesme, araç yakma, yatırımlara engel olma işleri barış diyenlerin samimiyetini sorgulatıyor. Öyleyse bunların tamamının yok olması ve bunların hiçbirine tevessül edilmemesi lazımdır. Bu noktada herkesin samimi olması lazım. Hükümet olarak bundan sonraki adımlarımızı kararlı bir şekilde atacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Biz bu süreci uzatmak istemiyoruz. Sürecin mümkün olan en kısa sürede nihayete ermesi temel arzumuzdur."

Valilik tarafından verilen yemeğe katılan Bakan Bozdağ, daha sonra helikopterle Yüksekova ilçesine hareket etti. - Hakkari

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Bekir Bozdağ Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title