Haberler

Bozdağ: Ferhat Sarıkaya İle İlgili HSYK Soruşturma Başlattı

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ itirafçısı savcı Ferhat Sarıkaya hakkında HSYK'nın soruşturma başlattığını açıkladı.

Umut Kitabevi'ne bombalı saldırıya ilişkin iddianameyi hazırlayan savcı Ferhat Sarıkaya'nın itirafları gündemdeki yerini korurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan tartışmalı savcı hakkında açıklama geldi.

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Bozdağ, savcı Ferhat Sarıkaya ile ilgili HSYK'nın soruşturma başlattığını açıkladı. Bozdağ, kurul müfettişi eliyle Ferhat Sarıkaya'nın durumunun incelendiğini söyledi.

Fethullah Gülen Cemaati üyesi olduğunu söyleyen ve yakalandıktan sonra itirafçı olan savcı Ferhat Sarıkaya, birçok davada FETÖ/PDY'nin isteği doğrultusunda karar çıkartılması için çalıştığını itiraf etmişti.

BÜYÜKANIT'LA İLGİLİ İTİRAFLAR

Şemdinli savcısı olarak bilinen Ferhat Sarıkaya, Orgeneral Büyükanıt'ın genelkurmay Başkanı olmasının önünü kesmek için, Büyükanıt'ın ismini iddianameye yazmasıyla gündeme gelmişti. 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında, Sarıkaya, geçmişte yaptıklarının tümünün FETÖ talimatıyla olduğunu itiraf etmişti.

İNTİHAR EDEN GENEL SEKRETERİN AİLESİNDEN SUÇ DUYURUSU

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin ifade veren cumhuriyet savcısı Ferhat Sarıkaya'nın 11 yıl önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanması istemi sonucunda tutuklanan ve cezaevinde intihar eden üniversitenin genel sekreteri Enver Arpalı'nın ölümünden sorumlu olduğu iddia edilmişti. Arpalı'nın ailesi, Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ferhat Sarıkaya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title