Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ Avusturya'da -

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Emin olun pek çok ülke, pek çok uluslararası örgüt Tayyip bey cumhurbaşkanı seçilmesin diye dua ediyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Emin olun pek çok ülke, pek çok uluslararası örgüt Tayyip bey cumhurbaşkanı seçilmesin diye dua ediyor. Bazıları da başka işler yapıyor. Neden ? Çünkü Tayyip Erdoğan laf dinlemiyor. Çünkü Tayyip Erdoğan Türkiye'yi huzur, istikrar adası yaptı" dedi.

Bozdağ, Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Viyana-Neustadt Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Bozdağ, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını ve Türkiye'nin tarihi bir dönemeçte bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'de ilk kez milletin doğrudan kendi cumhurbaşkanını, devlet başkanını seçeceğini vurgulayan Bozdağ, "İnşallah 10 Ağustos'ta Türk milleti ilk defa doğrudan kendi cumhurbaşkanını, bizzat seçecektir. Hayırlı olsun, uğurlu olsun" dedi.

Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının da bu seçimde bulundukları ülkelerde ilk kez oy kullanacaklarını hatırlatan Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ın milletin duası ve desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için 3 adayın yarıştığını hatırlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz burada Türkiye Cumhuriyeti'ni içeride ve dışarıda güçlü bir şekilde temsil edecek, devlet ile milleti daha güçlü bir şekilde bütünleştirecek, her daim demokrasiden ve milletten yana olacak, devletten yana demiyorum. Çünkü bizim anlayışımızda devlet hizmetkardır. Milletin kurduğu bir yapıdır, vazifesi milletin işini görmektir. Millete sıkıntı veriyorsa o zaman biz milletin yanındayız. Demokrasi sıkıntıya giriyorsa o zaman demokrasinin yanındayız. O yüzden millet ve demokrasinin yanında her daim saf tutacak, hakkı ve haklıyı her zaman savunacak bir anlayışı cumhurbaşkanlığı seçimiyle beraber Türkiye'de mutlaka yeniden ayağa kaldırmamız lazım."

Bozdağ adayların halk tarafından değerlendirildiğini ifade ederek, "Türkiye son 12 yılda gelişti mi ?, değişti mi?, Avusturya'da, Almanya'da Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın bugün başı düne göre daha dik mi? Bugün bambaşka Türkiye var. Sadece nüfusuyla değil, nüfuzuyla da her yerde olan bir Türkiye var. 12 yılda bu değişimi gerçekleştiren lider Türkiyemiz'in Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun liderliğidir" şeklinde konuştu.

Türkiye'de yapılacak seçimlerin yakından takip edildiğine işaret eden Bakan Bozdağ, şöyle davam etti:

"Emin olun pek çok ülke, pek çok uluslararası örgüt Tayyip bey cumhurbaşkanı seçilmesin diye dua ediyor. Bazıları da başka işler yapıyor. Neden? Çünkü Tayyip Erdoğan laf dinlemiyor. Çünkü Tayyip Erdoğan Türkiye'yi huzur, istikrar adası yaptı. Etraf yangın yerine dönmüş, Türkiye'de çıngı yok. Türkiye'de kaos olmalı, sıkıntı olmalı, ekonomik kriz olmalı, insanlar birbirinin karşısına dikilmeli. Türkiye'nin başbakanları, Cumhurbaşkanları IMF'nin kapısında dilenci olmalı. Onlar da lütfedip vermeli. Fakat şimdi bir adam geldi, IMF'yi gönderdi. Borucunu tamamen ödedi. 'Sana istiyorsan borç vereyim' diyor. İnsanlar tabi rahatsız oluyor. Dün başka bir Türkiye bugün başka bir Türkiye. İsrail olduğunda konuşan, Suriye olduğunda konuşan Türkiye, Irak, Mısır dünyanın neresinde ne hadise varsa, orada sözünü söyleyen bir Türkiye var. Eski Türkiye öyle değildi. Irak yanardı, Türkiye'den tık çıkmazdı. Başka ülkelerde sorunlar olurdu Türkiye'den ses çıkmazdı. Onun için eskiyi özleyen yapılar var. Türkiye'nin zayıf olmasını isteyenler var."

- ''Mazlumlar bizim sesimizi dünyaya duyuracak lider olmaz diye endişe ediyorlar''

"Emin olun Tayyip bey es kaza Türkiye'de cumhurbaşkanı seçilmesin, Türkiye'deki Tayyip Erdoğan karşıtlarından daha çok başka ülkelerdeki başka yapılar ve bazı ülkeler bayram eder" diyen Bozdağ, bazı ülkelerin de "Türkiye başardı, biz de başarırız" dediğini ve bu başarı hikayesinin devam etmesini isteyenlerin de bulunduğunu kaydetti.

Bakan Bozdağ, "Mazlumlar 'bizim sesimizi dünyaya duyuracak lider olmaz' diye endişe ediyorlar. Garipler imdadımıza koşan başkaları olmaz diye dua ediyor. Tayyip bey cumhurbaşkanı olmasın diye ne kadar uğraşan dışardan güç varsa, emin olun mazlumlar ve mağdurlar arasında da o kadar dua eden yapı var" şeklinde konuştu.

Türkiye içinde de durumun aynı olduğunu, "düşmanınım düşmanı dostumdur" mantığıyla birliktelikler kurulduğunu belirten Bozdağ, demokrasilerin düşmanlıklar üzerinde yürüyemeyeceğini kaydetti.

MHP ve CHP'ye oy verenler arasında cumhurbaşkanlığına layık insanlar olmasına rağmen kendi içinden bir aday göstermediklerine işaret eden Bozdağ, çatı adayının bir temeli olmadığını, çatının da delinmiş durumda olduğunu belirtti.

"Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi esasında, eski Türkiye'ye dönmek mi istiyoruz, yoksa yeni Türkiye ile yolumuza devam etmek mi istiyoruz. Bunun karar seçimidir" diyen Bozdağ, adaylar arasında cumhurbaşkanlığına en fazla layık olan ve en fazla bu göreve yakışan kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

- "Oy kullanın"

Bazdağ, yurt dışında yaşayan vatandaşlara sandık başına gitmeleri yönünde çağrıda bulunarak, randevu ile oy kullanılacağı için 21-24 Temmuz tarihleri arasında herkesin randevusunu almasını istedi.

Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesi noktasında Avrupa'da bulunan Türk işçilerin öncülük ettiğini belirten Bozdağ, "Dövizleriyle Türk ekonomisine katkı sağlarken, yatırımlarıyla da Türk ekonomisini büyüttünüz, yine Türkiye'ye getirdiğiniz yeniliklerle Türkiye'nin önünü açtınız. Esasında bugün güçlü ve kuvvetli Türkiye varsa ,bunun en temel taşlarından hiç şüpheniz olmasın sizlersiniz. Sizin gibi gurbette ter döken, kazanan, kazandığını yaşadığı yerde ve ülkesiyle paylaşan insanlarımız sayesindedir" dedi.

Bakan Bozdağ, Avrupa'daki ülkelerin güçlü olmasında Türk işçilerin de payının bulunduğunu vurguladı.

Avrupa'daki Türklerin entegrasyon sorunu yaşadığını ifade edenlere tepki gösteren Bozdağ, Türk topluluğunun entegrasyon sorunu yaşamadığını, başarıları, eserleri ve ürettikleri işlerle entegrasyonun da ötesine geçip çok büyük bir uyumu başarıyla hayata geçirdiğini savundu.

- "Çocuklarınızi eğitin"

Velilerden çocuklarını iyi bir şekilde eğitmelerini isteyen Bakan Bozdağ, eğitim konusundaki ayrımcılığın farkında olduklarını, Türk çocuklarının bir çok engeli atlamak zorunda olduklarını bildiğini, çocukların geleceğinin daha iyi olması için de içinde yaşadığı toplumun dilini iyi öğrenmesi gerektiğini kaydetti.

Bakan Bozdağ, aynı zamanda çocukların anadilini, kültürünü ve dinini de iyi bir şekilde öğrenmelerini talep ederek, "Eğer Almancayı öğretirken yavrularımız Türkçeyi unutursa biz başarılı olmuş olmayız" ifadelerini kullandı.

- "Dünün Türkiye'si ile bugünün Türkiye'si bir değil"

Türkiye'nin büyüdüğünü, geliştiğini ve değiştiğini belirten Bozdağ, "Dünün Türkiye'si ile bugünün Türkiye'si bir değil. Dün belki ülkemiz yeteri kadar elini vatandaşına her yerde arzu edildiği gibi uzatamayabiliyordu. Fakat bugünün Türkiye'si elini dünyanın her yerine uzatan bir Türkiye'dir. Ondan kimsenin ama hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Türkiye'nin yaptığı yardımları bugün dünyada ayakta alkışladığına dikkati çeken Bozdağ, Türkiye'nin dün IMF'den borç aldığını ancak bugün Suriye'de, Filistin'de dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç kim varsa onun imdadına koşan bir Türkiye olduğunu kaydetti. Bozdağ, "Türkiye'nin gelişmesi, değişmesi, güçlenmesi dünya barışına, dünya huzuruna da büyük katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

Türkiye'nin dünya politikasında ilkesel duruş sergilediğini vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:

"Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de dünyanın başkaca coğrafyalarında kan, gözyaşı varsa ,uluslararası toplum kendisini mesul olmaktan kurtaramaz, 'bana ne' diyemez. Eğer sizin, kanı ve gözyaşını durdurabilme kuvvetiniz var da bu kuvveti kanı durdurmak için kullanmıyorsanız, tetiği çeken olmazsanız dahi, o kandan siz de mesulsünüz" dedi

Türkiye'nin AB üyeliğine de değinen Bozdağ, Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını, yapmaya da devam edeceğini belirtti.

Bakan Bozdağ, Türkiye'nin 60 yıldan beri AB'ye alınmadığına, ancak bazılarının, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusunda iradesinde bir zayıflama olup olmadığını sorduklarına dikkati çekerek, "Hayır, Türkiye'nin bu iradesinde hiç zayıflama yok. Dünyada AB'ye tam üyelik konusunda en güçlü iradeye sahip ülke Türkiye'dir. Düşünebiliyor musunuz biz 60 yıldır AB'nin kapısını çalıyoruz ama 60 senedir de bu kapıyı bize açmıyorlar. Biz çalmaktan, kapıyı tıklatmaktan asla vazgeçmedik bundan sonra da vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğinin, Avrupa ülkelerine ve AB'ye, Türkiye'den daha çok şey kazandıracağının altını çizen Bozdağ vizeler kalktığında Türkiye'den Avrupa'ya değil, Avrupa'dan Türkiye'ye insanların göç edeceğini söyledi.

Avrupa'da bazı ülkelerin aile birleşimi konusunda dil testi getirmelerini de eleştiren Bozdağ, şunları söyledi:

"Türkiye olarak biz insanların ailesiyle birleşmesi için bir Alman veya bir Avusturyalı Türkiye'de yaşamak istiyorsa, aile birleşimi yapmak istiyorsa biz bu birleşme için 'sen gel bakayım, Türkiye'yi bilmiyor musun' diye, ananın babanın arasına sınav koymuyoruz. Kadının kocanın arasına sınav koymuyoruz. Sevenlerin birleşmesi için dil şartı koyan bir insan hakları ihlali bugün Türkiye'de kimse yapamaz, aklından dahi geçiremez" dedi

Avrupa'da ve dünyada artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobia'ya da dikkati çeken Bozdağ, bunların insanlık için tehlike ve tehdit teşkil ettiğini, buna karşı tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

UETD Avusturya Bölge Başkanı Abdurrahman Karayazılı da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, Ortadoğu'da bir vahşet yaşandığını, bunu izleyen, buna suskun kalan, kendi menfaatlerini düşündükleri için karşı çıkmayanların bulunduğunu, ancak buna karşı dimdik duran bir Türkiye Cumhuriyeti'nin olduğunu belirtti.

Karayazılı, Viyana'da gelecek hafta pazar günü bu vahşete karşı yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı.

UETD'nin iftar programına Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgül, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş, Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay ve UETD Viyana Neustadt Başkanı Erdal Yalçın ile çok sayıda davetli katıldı.

Öte yandan Bakan Bozdağ, iftar programı öncesinde Yozgatlılar'ın organize olduğu bazı dernekleri ziyaret etti.

Bozdağ, Yozgat'ın da değiştiğini ve daha da değişeceğini belirterek, Yozgat'a 2016'da Yüksek Hızlı Trenin (YHT) geleceğini, Bozok Havalanının inşaatına bu sene başlayacağını ve 2017'de faaliyete geçeceğini anlattı.

Bakan Bozdağ bugün Fransa'nın Lyon kentine geçecek ve burada da UETD'nin iftar programına katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Bekir Bozdağ Avusturya Viyana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title