Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ, Antalya'da Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "15 Temmuz gösterdi ki Türkiye'de eğer güçlü iktidarlar olmazsa bu milletin başına üşüşmek isteyen asalaklar, hainler, işbirlikçileri başka ülkelerin hizmetkarları, bu ülkeyi yok etmek isteyen kirli güçler, odaklar her daim her yerde hazır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "15 Temmuz gösterdi ki Türkiye'de eğer güçlü iktidarlar olmazsa bu milletin başına üşüşmek isteyen asalaklar, hainler, işbirlikçileri başka ülkelerin hizmetkarları, bu ülkeyi yok etmek isteyen kirli güçler, odaklar her daim her yerde hazır. Gelip bu ülkenin başına çoraklanabilir. Bu milletin iradesinin daima iktidar olması gerekiyor." dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Bozdağ, Kemer Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Muhammed Cihad Feslihan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından, AK Parti İlçe Bakanlığına geçen Bozdağ, kendisini karşılayan partililerle tek tek tokalaştı.

Bozdağ, yaptığı konuşmada, Kemer'in yeni bir kaymakamlık binasına ihtiyacı olduğunu belirterek, Antalya'da her ilçeye adliye binası yaptıklarını söyledi. Kemer'de yer sorunu nedeniyle şu ana kadar yeni adliye yapılamadığını dile getiren Bozdağ, "Yeri de çözdük, şimdi daha iyi bir imkan çıktı. Şu anda burada FETÖ'den intikal eden bir okulu, adliyeye çevirme kararı aldık. Bugün Maliye Bakanımızla görüştük, onların da olurunu aldık. İnşallah yakın bir zamanda Kemer modern bir adliyeye kavuşacak." diye konuştu.

Bozdağ, işlerinin millete, Türkiye'ye hizmet olduğunu, AK Parti'nin 2002'den bugüne Türkiye'nin büyümesi için Türk milletinin refahının artması, huzur, barış ve güvenliğin tam tesis edilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin bölgesinde büyük bir güç olduğu gibi dünyada da söz söyleyen, sözü dinlenen saygın bir ülke olsun diye mücadele ettiklerinin altını çizen Bozdağ, ülkeyi her alanda büyüttüklerini ifade etti.

Irak'ın, Suriye'nin ateş içinde olduğuna işaret eden Bozdağ, "Etrafımızda, içimizde terör örgütleri var. Türkiye'nin içinde terör eylemleri, dışarıdan Türkiye'ye terör ithal ederek yine ülkeyi karıştırma emelleri hepsi var. 2002'den bu yana milletimiz sandıkta güçlü bir siyasi istikrar tesis etti, güçlü bir iktidar kurdu." dedi.

Cumhurbaşkanlığı sistemine değinen Bozdağ, her türlü olumsuzluğa rağmen Türkiye'nin var olması, hür olması, bağımsız ve güçlü olması için sistem değişikliğinin ülkenin lehine olacağını vurguladı.

"Zayıf liderlere bu sistemde ekmek yok"

Sistemin en önemli özelliklerinden birisinin güçlü liderler araması olduğuna dikkati çeken Bozdağ, "Zayıf liderlere bu sistemde ekmek yok tabiri caizse." dedi.

Yeni sistemde değişimin zorunlu olduğuna işaret eden Bozdağ, siyasal aktörlerin değişmesinin Türkiye'nin siyasetine yansıyacağını vurguladı.

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anayasa Mahkemesi'ne gitmesinden vazgeçmesinin yeni sistem sayesinde olduğuna dikkati çekti.

Sistemin değişimi zorunlu kıldığının altını çizen Bozdağ, "Bundan sonra hiç kimse milletten alacağı bir yetkiyi mahkemeden veya başka bir yerden almak için uğraş içine girmeyecek. Yetkiyi millet verecek. Millet 'Evet' veya 'Hayır' ile bu sisteme karar vereceği için Sayın Kılıçdaroğlu hemen değişti, bambaşka bir noktaya geldi. Kötü mü oldu? Bak bu sistem nasıl hizaya getiriyor." diye konuştu.

"Kavgaları bitiren bir sistem"

Bozdağ, yeni sistem geldiğinde millete rağmen iktidar arayışının sona ereceğini, millete rağmen bir dille konuşmanın da sona ereceğini anlattı. Tepeden bakmanın ortadan kalkacağını vurgulayan Bozdağ, "Çünkü iktidar yetkisini halk veriyor. Kim alıyor? Halk alıyor. Vekil transferiyle iktidar yapma imkanı var mı? Yok. Parayla vekil satın alma imkanı var mı? Yok. Tehditle şantajla kasetle transfer yapma imkanı var mı? O da yok." dedi.

İktidarı getirme ve götürme yetkisinin vatandaşa ait olduğunu vurgulayan Bozdağ, kimsenin vatandaşı kandıramayacağını dile getirdi.

"Vatandaşımızın gücünü artırmasının yanında kavgaları bitiren bir sistem." diyen Bozdağ, yeni sisteme güven oyunu halkın sandıkta vereceğini belirtti.

Eskiden ramazanlarda, "Oruç tutmadı, şu - bu oldu" diye uyduruk haberler yapıldığına değinen Bozdağ, referanduma kadar da buna benzer iftiraların olacağı uyarısında bulundu.

Terör örgütlerinin uğraşı

Bozdağ, terör örgütü PKK'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün aynı şeyi yaptığını, Fransa'dan, Almanya'dan, bütün AB ülkelerinden Türkiye'deki sistemin değişmemesi için uğraş verildiğini söyledi.

Bakan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bir yandan 'Bu sistemle Türkiye bölünecek, paramparça olacak, her şey altüst olacak' diyorlar. 40 yıldır bu ülkeyi bölmek için kan akıtan, kan döken terör örgütü, buna 'Hayır' diyor. Madem bölünecek neden 'Hayır' desin. Adamın istediği oluyor, bütün ekipleriyle 'Evet' için neden uğraşmaz? Yani ayağına gelmiş, kan dökerek yapamadığı bir oyla olacak. Niye buna 'Evet' demez o zaman? Mesele emin olun o değil. Bunu söylediğinizde başka yere çekip, bundan rahatsızlık duyuyorlar."

Herkesin tutumunu gözden geçirmesini öneren Bozdağ, Türkiye'nin sadece bugünleri için değil, geleceği için de son derece önemli bir sistem değişikliği olduğunu söyledi.

Bozdağ, "Türkiye birden bire niye bunu gündemine getirdi? 15 Temmuz gösterdi ki Türkiye'de eğer güçlü iktidarlar olmazsa bu milletin başına üşüşmek isteyen asalaklar, hainler, işbirlikçileri başka ülkelerin hizmetkarları, bu ülkeyi yok etmek isteyen kirli güçler, odaklar her daim her yerde hazır. Gelip bu ülkenin başına çoraklanabilir. Bu milletin iradesinin daima iktidar olması gerekiyor." dedi.

Bozdağ, daha sonra, geçirdiği kaza sonucu yaralanan AK Parti İl Başkanlığı fotoğrafçısı Pınar Tuba Aslantaş'ı, tedavi gördüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Kaynak: AA / Politika

Bekir Bozdağ AK Parti Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title