Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ, Antalya'da

Bakan Bozdağ: "Diyorum ki CHP ve MHP'ye, bu ortaklığı bir adım daha ileri götürün, yani birleşin.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Diyorum ki CHP ve MHP'ye, bu ortaklığı bir adım daha ileri götürün, yani birleşin. İki tane levha, iki tane genel başkan, iki tane teşkilat, iki tane grup, zaman, mekan ve para israfı. Bu israfa son verin, tekleşin, daha iyi olur" dedi.

Bakan Bozdağ, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Kepez İlçe olağan kongresinde, çözüm sürecine değindi.

Bugüne kadar terör sorununun çözülebilmesi için çeşitli yolların denendiğini, olağanüstü hal ilan edildiğini ama sorunun çözülemediğini anlatan Bozdağ, çözüm süreci ile Türkiye'de huzurun, barışın sağlanmasını amaçladıklarını kaydetti.

Bozdağ, şöyle konuştu:

"Biz ne diyoruz; Terör sona ersin, silahlar sussun ve bırakılsın, barışın dili Türkiye'nin kalıcı dili olarak egemen olsun, huzur ve sükun her yerde tam ve kamil olsun. Türkiye kalkınsın, göz yaşı dursun analar ağlamasın. Bunun neresinde ayrılıkçılık var. Neresinde bölücülük, ülkeyi parçalama var. Biz bunu söylüyoruz, sayın Bahçeli kalkıyor, sayın Kılıçdaroğlu kalkıyor 'Siz ülkeyi bölüyorsunuz' diyor. Allah aşkına, bizim çözüm süreci derken söylediklerimiz bu, hedefimiz bu."

Şehitlerin ruhunun çözüm süreciyle incinmeyeceğini vurgulayan Bozdağ, şehitlerin terörün bitmesi, ülkeye huzur, sükun gelmesi için şehit olduklarını belirtti. Birilerin şehit yakınlarını, gazileri istismar etmek için yarışa girdiklerini öne süren Bozdağ, "Ey Bahçeli, şehit cenazelerini miting alanına çevirme dışında bugüne kadar terör meselesi için hangi projeyi ortaya koydun. Sen iktidardayken bu ülkede kıyamet koptu" ifadesini kullandı.

Terör konusunda tek çözümü AK Parti'nin ortaya koyduğunu ifade eden Bozdağ, çözüm sürecinin bir çözülme değil, birlik, kardeşlik, Türkiye'nin huzurunu, sükununu tesis etme süreci olduğunu dile getirdi.

Bozdağ, AK Parti'nin ortaya koyduğu çözüm sürecinin Türkiye'yi büyüteceğini kaydetti.

CHP ve MHP'ye "Birleşin" çağrısı

Bakan Bozdağ, MHP'nin yıllardır ülkenin bölündüğü yönünde laflar söylediğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Dün komünizm geliyordu, şimdi bahseden yok. 12 Eylül'de binlerce fidan toprağa gitti. Sonra geldiler, 1999'da hükümet ortağı oldular. Ortak olun da gencin ölümüne neden sebebiyet verdiniz. Şimdi ortak belediye başkan adayı gösteriyorlar, yetmedi ortak cumhurbaşkanı adayı gösteriyorlar. Onun için ben diyorum ki CHP ve MHP'ye, bu ortaklığı bir adım daha ileri götürün, yani birleşin. İki tane levha, iki tane genel başkan, iki tane teşkilat, iki tane grup, zaman, mekan ve para israfı. Bu israfa son verin, tekleşin, daha iyi olur."

Muhalefet partilerinin Türkiye'nin her ilinde çalışmalarını isteyen Bozdağ, bugün Türkiye'nin bütün illerinde sadece AK Parti'nin var olduğunu, AK Parti'nin Türkiye'nin çimentosu olduğunu ifade etti.

Kepez'e raylı sistem projesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de 12 yıl önce AK Parti yola çıkarken Türkiye'de tarihi dönüşüm, değişim yaşanacağının, demokrasinin üzerindeki vesayetlerin kalkacağının düşünülmediğini ancak AK Parti'nin bunları gerçekleştirdiğini söyledi.

Değişim hamlesinde yer aldıkları için gurur duyduklarını dile getiren Türel, "Antalya 5 yıl aradan sonra yeniden hizmete kavuştu. Geçen dönem iki CHP'li belediye başkanının kavgaları nedeniyle Batı Çevre Yolundaki çalışmalar gerçekleşmedi ancak şu anda çalışmalar hızla ilerliyor" dedi.

Bazı çevreler tarafından Batı Çevre Yolu çalışmaları kapsamında portakal ağaçlarının kesileceği yönünde iddialar ortaya atıldığını anlatan Türel, bu ağaçların kendisinden önceki dönemde yapılan imar planı çalışmaları nedeniyle kesileceğini bildirdi.

Kendisinin, bir önceki dönemde seçimi hizmet limitini aştığı için kaybettiği yönünde görüşler sunulduğuna dikkati çeken Türel, millete hizmet etmek için yola çıktıklarını, hizmet için var olduklarını kaydetti.

Kepezlilere raylı sistem müjdesi veren Türel, havalimanından kent merkezine, Varsak'tan Sakarya Kavşağı, otogar, Akdeniz Üniversitesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi istikametinde raylı sistem projesi hazırladıklarını açıkladı. Türel, projeyi önce halka sunacaklarını, kabul edildikten sonra hayata geçireceklerini belirtti.

Kongreye tek aday olarak katılan mevcut ilçe başkanı Yusuf İşeri de teşkilat üyelerine gelecek yıl yapılacak seçimde çok çalışmaları çağrısında bulundu.

Kongreye AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç ve Sadık Badak ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile partililer de katıldı.

Bakan Bozdağ, kongrenin ardından Antalya Yozgatlılar Derneği'ni ziyaret etti.

- Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Bekir Bozdağ Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title