Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Eğer Türk milleti bir gün ay yıldızlı al bayrağı, vatanı, milleti, devleti, çocukları için ölmekten endişe eden nesillerle karşı karşıya kalırsa işte o zaman ayağımızın altında basacağımız bir vatan toprağı, altında özgürce yaşayabileceğimiz bir ay yıldızlı al bayrak ve gururla ismini ifade edeceğimiz bir devleti bulamayız." dedi.

Bozdağ, Yozgat'ta yerel basın mensuplarıyla Tarihi Hayri İnal Konağı'nda bir araya geldi. Basın mensuplarıyla sohbet eden Bozdağ daha sonra, Valilik, Belediye ve Bozok Üniversitesince Büyük Sinema Salonu'nda düzenlenen "Kaldırımlardan Sakarya'ya Necip Fazıl Sempozyumu"nun kapanış programına katıldı.

Bakan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Necip Fazıl'ın medeniyet pınarının sürekli akacak büyük bir çeşmesi olduğunu belirterek bu çeşmeden kana kana içmenin büyük bir bereket olacağını vurguladı.

İstiklal Marşı'nın ilk kelimesinin "Korkma" olduğuna dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

"Devletin için korkmadan yaşa, milletin için korkmadan yaşa çünkü büyük medeniyetler çünkü büyük kahramanlıklar, büyük zaferler ancak cesur insanlarla inşa edilebilir, ayakta tutulabilir, korkakların olduğu yerde hiçbir şeyi inşa edemezsiniz. Eğer Türk milleti bir gün ay yıldızlı al bayrağı, vatanı, milleti, devleti, çocukları için ölmekten endişe eden nesillerle karşı karşıya kalırsa işte o zaman ayağımızın altında basacağımız bir vatan toprağı, altında özgürce yaşayabileceğimiz bir ay yıldızlı al bayrak ve gururla ismini ifade edeceğimiz bir devleti bulamayız."

"Bu topraklar şehitlerin kanlıyla sulandığı için bizimdir"

Bozdağ, Türkiye'de terörle ve pek çok olumsuzlukla etkin bir mücadele yapıldığını anlattı. Bazılarının bu mücadele yapılırken milletin dininden, imanından, medeniyetinden kaynaklanan ana dinamikleri sürekli bombaladığını ifade eden Bozdağ, "Bu topraklar şehitlerin kanlıyla sulandığı için bizimdir. Bereketlidir, kıyamete kadar bizim kalacaksa Çanakkale'de olduğu gibi gerektiğinde gözünü kırpmadan şehadete koşabilmeyi en büyük şeref, en büyük izzet kabul eden bir nesle ihtiyacımız var." dedi.

Birilerinin milletin arasına fitne soktuğuna işaret eden Bozdağ, şunları söyledi:

"Falan niye olmuyor da filan niye olmuyor da bu oluyor? Sanki şehitler insanların istemesiyle oluyor. Yok öyle bir şey, o Rabb'imin takdiridir. Kime ne tür bir ölümü nerede nasip edeceğini Rabb'im bilir. Bugün ona, yarın bize, öbür gün size, kime nasip olacağı belli olmaz. Ama öyle bir durumla karşı karşıya kaldığımızda cennete koşarcasına cesaretle koşan bir nesil olduğu zaman Türkiye daima güçlü olacaktır. Şimdi şehitlik üzerine ve başka şehitler üzerinden bu milletin mukaddesatı uğruna ve değer verdiği şeyler uğruna mücadele azmini kırmaya çalışan çevreler var. Özellikle gençlerimizin üzerinde bunun çok büyük tesirleri var. Bunlar yoğun çalışıyorlar, başka güçlere uşaklık yapan, başka istihbaratların emrinde koşan, başka başka ihanetler içerisinde olan yapıları birtakım menfaatler üzerinden inşa etmek istiyorlar. Onlara meydan vermemek için de Akif'in 'Korkma' diyen sesine, bizim bu mantık, bu ruh, bu mana üzerine inşa edilecek bir geleceğe ihtiyacımız var."

- "Türkiye yeniden inşa ediliyor"

Necip Fazıl Kısakürek'e Allah'tan rahmet dileyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Necip Fazıl'ın hayatına baktığımızda da Akif'teki anlayışın bir başka yönünü görüyoruz. Çünkü,Türkiye yeniden inşa ediliyor. Tarihimizin, kültürümüzün, edebiyatımızın, sanatımızın, musikimizin, maneviyatımızın üzerinden adeta buldozerler geçmiş. Bize ait olan şeyleri gür sesle söyleyecek yiğitler neredeyse yok denecek kadar azalmış. Dar toplantılarda, ara yerlerde, dere yerlerde konuşanlar, meydanlarda, kürsülerde bunları ifade etme bambaşka bir noktaya gelmiş. Kompleks içinde olan aydınlar Fransız'a, Alman'a, Amerikalıya, başkasına özenmeyi aydın olmak zanneden zavallılar, Türkiye'nin her yerinde söz ve güç sahibi olmuşlar, milli olmak, yerli olmak, kendi imanından, kendi kültüründen tarihinden beslenip bunu gür sesle söylemek, söyleyenler için utanılacak bir iş, söyleyenleri de ayıplayan büyük bir güruh ortaya çıkmış. İşte Necip Fazıl'ın Allah rahmet etsin, dik duruşu bu anlamda çok ama çok önemlidir. Necip Fazıl, işte bu medeniyetin, kültürün, maneviyatın, sanatın, kim yanında nerede olursa olsun, alnı ak, başı dik, cesur, yiğit savunucu, bunu ifade edeni, bununla iftihar edeni, bununla gurur duyanıdır. Türk medeniyetinin, kültürümüzün, tarihimizin her şeyimizin objektif, doğru bir dilden doğru anlatılması konusunda onun cesareti pek çok duvarları yıkmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Bekir Bozdağ Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli?
title