Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

"Eğer biz insanımızı iyi yetiştirebilirsek, bilgiye sahip olabilirsek, bilgiyi üretip onu teknolojiye dönüştürebilirsek elbette ki Türkiyemiz daha güçlü olacaktır"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Eğer biz insanımızı iyi yetiştirebilirsek, bilgiye sahip olabilirsek, bilgiyi üretip onu teknolojiye dönüştürebilirsek elbette ki Türkiyemiz daha güçlü olacaktır" dedi.

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde iş adamı Gencay Koyunbaşoğlu tarafından annesi adına yaptırılan "Rabia Koyunbaşoğlu Anadolu Lisesi"nin açılışına katılan Bozdağ, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bilgiyi üreten ve teknolojiye dönüştüren ülkelerin dünya siyasetine ve ticaretine yön verdiğini anlatan Bozdağ, "Eğer biz insanımızı iyi yetiştirebilirsek, bilgiye sahip olabilirsek, bilgiyi üretip onu teknolojiye dönüştürebilirsek elbette ki Türkiyemiz daha güçlü olacaktır. Onun için de Türkiye'nin gücü de yeni dönemde daha fazla bilgiye sahip olmak, bilgiyi üretmek, bilgiyi teknolojiye dönüştürmek suretiyle olacaktır" diye konuştu.

Hükümet olarak eğitim alanına birçok yatırım yaptıklarını dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:

"Hükümet olarak bugüne kadar eğitime en büyük yatırımı yaptık, en büyük desteği yaptık çünkü bilgiye ancak iyi eğitim almış insanlarla hükmedebilir, o bilgi doğrultusunda ülkemize, insanlığa daha fazla hizmet yapabiliriz diye düşündük. Yozgat'ta ve Türkiye'nin dört bir yanında bunun adımlarını sizler bizler gördük. Bundan sonra da bu adımlar atılmaya devam edecektir. Fatih Projesi devasa bir proje. Okullarımızda bilgisayarlarla öğrencilerimiz buluştuğu gibi akıllı tahtalarla da buluşuyor. Yozgat bu anlamda da bu projeden nasibini aldı, almaya devam edecektir. Okullara konan kitaplar, öğrencilerimize bu sene dershane konusunda attığımız yeni adım dolayısıyla dershane olmayacağı için öğrencilerimizin hafta sonlarında okullarda üniversiteye hazırlanması konusunda ortaya koyduğumuz yeni proje ki bunun mali desteğini hükümet olarak biz sağlayacağız. Bu da çocuklarımıza sağlayabileceğimiz en önemli katkılardan oldu."

"Eğitim, bizim en önemli mesleğimiz"

Eğitimin önemine dikkati çeken Bozdağ, "Eğitim, bizim en önemli meselemiz ve bu meseleyi çözmek ve daha iyi noktalara iyi işler yaparak taşımak için gayretimizi sürdüreceğiz. Hükümet olarak 2002'den bu yana yaptığımız bütün bütçelerin her birinde birinci sıraya eğitimi koyduk. Aile yatırımlarına çok ciddi destekler verdik. Türkiye'nin dört bir yanını üniversitelerle donattık. Yozgat da bu kapsamda Bozok Üniversitesine, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokuluna kavuştu.  Öğrenci yurtlarıyla Yozgat'ın merkezini de donattık. Bin kişilik bir öğrenci yurdu, sonra bir daha yurt... Her ilçemizi bu anlamda yükseköğrenim öğrenci yurtlarıyla buluşturacağız" şeklinde konuştu.

Bozdağ, konuşmasının ardından, Rabia Koyunbaşoğlu Anadolu Lisesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Sarıtürk, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, hayırsever iş adamı Gencay Koyunbaşoğlu, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Bozdağ Türkiye Yerköy Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title