Haberler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Üniversiteliler ile Bir Araya Geldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kocaeli Bilim Merkezinde üniversiteli gençlerle buluştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kocaeli Bilim Merkezinde üniversiteli gençlerle buluştu. Bakan Bozdağ, "CHP'nin iktidar olma gibi bir derdi yok, var olduğunu düşünmeyin. Yan gelip yatıyorlar ve ortada manzara. Onun içinde bu sistem diyor ki, iktidar olmak istiyorsanız, siyaset yapmak istiyorsanız ter dökeceksiniz" dedi.

Programa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra, AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve çok sayıda üniversiteli katıldı.

"Öyle bir sistem kurmalıyız ki sistemin adı istikrar olsun"

Programda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İstikrar için yeni Menderesler, Özallar, Tayyip Erdoğanlar, yeni Atatürk'leri Türkiye artık beklemek zorunda olmalı. Öyle bir sistem kurmalıyız ki sistemin adı istikrar olsun. Sistemin zorunlu sonucu istikrar olsun. Yeni hükümet sistemi tamda bunu sağlıyor. İktidar olmak için halkın yüzde 50 artı birinin oyunu alma şartı getiriyor. Yüzde 50 artı birinin oyunu alan hükümeti kuruyor. Vekillerin güvenoyuna ihtiyacı yok. Parlamentoda ki çoğunluğa ihtiyacı yok. Sadece halkın güvenine ihtiyacı var. Halkın iradesi ile iktidar oluşuyor ve oluşan iktidar da güçlü iktidar oluyor. Sizlere soruyorum, yüzde 20 oy alan bir parti mi iktidar olsun yoksa bu halkın yüzde 50 artı birinin oyunu alan bir parti mi iktidar olsun. Hangisi daha iyi. Yüzde 50 artı birinin oyunu alanın hükümet etmesi bu milletinde devletinde hepimizin ortak çıkarınadır" şeklinde konuştu.

"Bu sistem, siyaseti milletin gözünün içine baka baka yapmayı getiriyor"

CHP'nin iktidar olma gibi bir derdi yok diyen Bozdağ, "Sokakta gezen iki kişiden birinin oyunu almış bir iktidarın arkasında büyük bir halk desteği vardır. Cesur kararlar alıp ülkeyi daha ileri götürme konusunda ciddi adımlar atabilir. Bu sistem onu sağlıyor ve siyaseti milletin gözünün içine baka baka yapmayı getiriyor. Partilere bakın herkesin bir tabanı var. O tabanın oyunu alıyor sonra oturup gidiyor. Barajı geçip 10 vekil aldı mı tamam. Sadece o tabanın hoşuna gidecek lafları söylüyor. Politikalar üretiyor, programlar yapıyor. Başka tabanlara başka siyasal görüşlere açılma ihtiyacı hissetmiyor. Çünkü ona ihtiyacı yok, meclise girsin yeter. İktidar olma gibi bir derdi zaten hiç yok. CHP'nin öyle bir derdi yok. Var olduğunu düşünmeyin. Yan gelip yatıyorlar. ve ortada manzara. Onun içinde bu sistem diyor ki, iktidar olmak istiyorsanız, siyaset yapmak istiyorsanız ter dökeceksiniz, çalışacaksınız, koşacaksınız sadece kendi partililerinizin değil diğer partilere oy vermiş kişilerinde oyuna talip olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda gençler Bakan Bozdağ'a hediye takdim etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, üniversitelilerle buluştuktan sonra Yozgatlılar ile buluştu. Burada Yozgat'a yapılan yatırımları anlattı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Radiye Sezer Katırcıoğlu Bekir Bozdağ AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title