Haberler

Adalet Bakanı: AYM'nin Kararı Hemen Yerine Getirilmelidir

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter'la ilgili verdiği karar için, "Mahkemenin kararı en kısa zamanda yerine getirilmelidir." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, " Twitter, verilen kararları, Türkiye'nin egemenlik haklarını tanımazsa, Türkiye de mahkeme kararlarını, hukuku tanıtan bir adım atar. Anayasa Mahkemesi verdiği bu kararla, yasağın ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu söyledi. Mahkeme kararı bağlayıcıdır. Elbette bu mahkeme kararını ilgili kurumlar yerine getirecektir. Anayasa Mahkemesi'nin kararı en kısa zamanda yerine getirilmelidir." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Ankara'nın Gündemi Programı'na konuk oldu. TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve Türkiye Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Ercan Gürses'in sorularını cevaplayan Bozdağ, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"TWITTER MAHKEME KARARINI UYGULAMADI"

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter yasağının iptali yönündeki kararını değerlendiren Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar, TİB'in yaptığı uygulamanın ifade hürriyetiyle ilgili olduğunu ve ihlal olduğunu tespit eden ve bu çerçevede yapılan uygulamanın kaldırılmasını öngören bir karardır. TİB daha önce mahkemelerin verdiği kararların uygulanmasını Twitter'dan istedi. Ama Twitter bu mahkeme kararlarını uygulamadı.

"TWITTER AYMAZLIK İÇİNDE"

Twitter, Türkiye'nin hukukunu tanımayan bir aymazlık içerisinde. ABD'de, Almanya'da bir mahkeme karar verdiğinde bu karara hemen uyuyor. Ama Türkiye'nin mahkemeleri karar verdiği zaman, Twitter bu kararların gereğini yerine getirmedi. İnsanlar, kendileri adına sahte hesaplar açıldığını iddia ediyorlar, kişilik haklarının, özel hayatlarının yok edildiğini iddia ediyorlar ve mahkemelere gidiyorlar. Mahkemeler, lehlerine karar veriyor ama bu kararı uygulayamıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI EN KISA ZAMANDA YERİNE GETİRİLMELİDİR"

Anayasa Mahkemesi'nin kararının bağlayıcı olduğunu kaydeden Bozdağ, "Birileri 'Türkiye, Güney Kore'nin bulunduğu lige düştü' değerlendirmesi yaparken, öte yandan Türkiye'yi aşağılayan, Türkiye'yi küçümseyen bu hukuk tanımaz yaklaşımı eleştirmekten de kaçındı. Ben beklerdim ki, TİB'i eleştirirken, Twitter'ı da insan haklarını korumayan yaklaşımından dolayı eleştirsinler. 'ABD'deki mahkeme kararlarını uygularken, Türkiye'deki mahkeme kararlarını niye uygulamıyorsun' diye bir eleştiri yapmaları lazım. Ama maalesef, hükümet karşıtlığı nedeniyle, hep beraber AK Parti'nin üzerine saldırdılar. Ama Hükümetin ve TİB'in yaptığı şey bu ülkenin haysiyetini korumaktır. Twitter, mahkeme kararlarına uyarsa niye kapatalım? Twitter, verilen kararları, Türkiye'nin egemenlik haklarını tanımazsa, Türkiye de mahkeme kararlarını, hukuku tanıtan bir adım atar. Anayasa Mahkemesi verdiği bu kararla, yasağın ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu söyledi. Mahkeme kararı bağlayıcıdır. Elbette bu mahkeme kararını ilgili kurumlar yerine getirecektir. Anayasa Mahkemesi'nin kararı en kısa zamanda yerine getirilmelidir" diye konuştu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Bekir Bozdağ Twitter Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (39)

JAMAİKALIsaracoglutansel@gmail.com:

TWİTTER BİZİM ÜLKEYİ KÜÇÜMSEYEMEZ. ÖZGÜRLÜĞE EYVALLAH. LAKİN T.C. YEDE HESAP VEREBİLMELİ. ÜLKESİNİ SEVENLER BÖYLE DÜŞÜNMELİ

23
20
yanıtYanıtla
recepomer66800@hotmail.com:

KENDİ ÇALIP KENDİ OYNUYOR DERLER ANADOLUDA, KENDİLERİ KAPATMADIMI?

23
8
yanıtYanıtla
Gurbet elden size habersdsd@sdsd.de:

Avrupa da tam bir komedi oldunuz rezil kefazeler. Hem kendinizi hem bütün Türkiye yi bütün Dünya da rezil ettiniz. Ne ayaksiniz ulan siz.

23
8
yanıtYanıtla
h.alkışh-zavrak@gmail.com:

HEY AKIL FUKARASI HERİF SENİN AVRUPALI DEDİĞİN YERDE YASALARA UYARAK TAVUK GİBİ YAŞADIĞINIZI BİLMİYORMUYUZ. TÜRKİYEDE DE ADAM GİBİ KURALLARA UYACAKSIN. ÖĞLE UZAKTAN ÖTMEYECEKSİN.

yanıt0
yanıt0
derbederderedere@msn.com:

Seçimler geçti nasıl olsa. Sahtekarlar.

18
12
yanıtYanıtla
ŞİRİNCELİkemal.karatastan@mynet.com:

AYM kim oluyorda böyle bir karar alıyor, önce başbakanımıza sorsalardı.

17
11
yanıtYanıtla
eeediiedi@hotmail.com:

''heyt be bakana bak nasıl kararlı helal olsun ...'' :) diyeceğimizi sanma reklam kokan hareketler bunlar

17
8
yanıtYanıtla
MTMLKI@HOTMAIL.COM:

Sayin basbakan mademki bu kadar namuslusun neden uckuruna sahip cikmadin Zara muazez ersoy le oldun bu gunlerde gorunmuyon alo iceri girmezdin yoksa sevgililerle secimin sonucunumu kutluyon iyi keyifler

13
11
yanıtYanıtla
yeneryenerkibar@gmail.com:

amerikada eyeletten eyalete ayrı yasalar var adamlar bizim yasaları takmıyorlar bile düşünce özgürlüğü değil onların istediği at oynatma özgürlüğü

20
3
yanıtYanıtla
Gurbetcimemos_bjk40@hotmail.com:

Özgürlük kisitli diyosunuz ama bakiyorum hic de öyle degil istedinizi yaziyosunuz ama haklisiniz size de kizmamak lazim ceddiniz neydiki siz ne olacaksiniz.......

5
17
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title