Haberler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakını Bekir Bozdağ, “AK Parti hükümetleri döneminde hiçbir kurumda fişleme yapılması söz konusu değildir.

Adalet Bakını Bekir Bozdağ, "AK Parti hükümetleri döneminde hiçbir kurumda fişleme yapılması söz konusu değildir. Herhangi bir bilgi, belge varsa hemen cumhuriyet savcılıklarına bunu lütfen iletin" dedi.

TBMM'de özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili yasa teklifi görüşmelerinde muhalefet milletvekillerinin sorularına sözlü cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, resmi kurumlarda fişleme yapıldığı iddialarını yalanladı.

"HİÇBİR KURUMDA FİŞLEME YAPILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Milli Eğitim'de veya başka kurumlarda fişleme yapıldığı yönündeki soruların gerçeği yansıtmadığını belirten Bakan Bozdağ, "AK Parti hükümetleri döneminde hiçbir kurumda fişleme yapılması söz konusu değildir. Şimdi, bakın, çok net söylüyorum, eğer böyle bir şey varsa, herhangi bir bilgi, belge varsa hemen cumhuriyet savcılıklarına bunu lütfen iletin, onlar şikayet üzerine işlemi yapar. Bizlere de iletin, biz de idari açıdan böyle bir iş yapan kişiler varsa onlarla ilgili gereken idari işlemleri mutlaka yapalım, yaptıralım. Yani buna göz yummamız mümkün değil" diye konuştu.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz'ın "Atamaları neye göre yapıyorsunuz?" sorusuna cevap veren Bakan Bozdağ, "Atamaların tamamı yasalar çerçevesinde liyakat esaslı, yasalarda öngörülen kurallar çerçevesinde yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"BU YILSONUNA DOĞRU İSTİNAF MAHKEMELERİNİ HAYATA GEÇİREN ADIMI ATMIŞ OLACAĞIZ"

Bozdağ, CHP'li Mevlüt Aslanoğlu'nun bölge adliye mahkemeleri ile ilgili sorusuna yönelik, "Biz yasayla bunu kurduk, hatta istinaf başsavcılarını da atadık ama henüz bölge adliye mahkemeleri yürürlüğe girmedi. Bunun ana nedeni, tabii altyapının hazırlanması için zamana ihtiyaç olması. Şu anda 15 yerde bölge adliye mahkemesi kurulma kararı alınmış durumda. Bunlardan 11 tanesinin binası hazır. Diğerlerininki, bir kısmı inşa aşamasında, sadece bir yerin binasının ihalesi henüz yapılmadı, o da önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Biz, şu anda bu 15 yerde istinafı hayata geçirmek için önemli bir çalışmayı başlattık. Şu anda çalışmalarımız henüz bitmediği için kamuoyuna bir açıklama yapmadık ama bu vesileyle ilk açıklamamız buradan oluyor. İstinafı hayata geçireceğiz. Büyük bir ihtimalle bu yılsonuna doğru istinaf mahkemelerini hayata geçiren adımı atmış olacağız. Şu anda binaların malzemelerinin yerleştirilmesi, bina olmayan yerlerde diğer ihtiyacın giderilmesi ve diğer altyapı çalışmaları bir ekip tarafından süratle tamamlanmaktadır. Büyük bir ihtimalle yılsonu itibarıyla, bu konuda ciddi bir adımı atmış ve bu tartışmayı nihayetlendirmiş olacağız diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bekir Bozdağ Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title