Haberler

Adalet Akademisi Başkanı Akçil Adalete Olan Güven Endeksi Azaldı

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, adalete olan güven endeksinin azaldığını söyledi.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, adalete olan güven endeksinin azaldığını söyledi.

Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen 'Uyuşturucu madde imalatı, ticareti, bulundurma, kullanmak için satın almak' konulu hizmet içi eğitim seminerine Mersin'de başlandı. HiltonSA Otel'de düzenlenen ve ülke genelinden 99 cumhuriyet savcısı ve ceza mahkemesi hakimlerinin katıldığı seminerde konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, yargıya olan güvenin zedelendiğini belirterek, Toplumun geneline baktığımızda, basına da yansıyan hali ile yargıya güven endeksi bir çok kurumun altına düşmüş durumda. Bunun birçok etkenleri var. Bir kısmı hakim ve savcılarımızdan kaynaklanıyor, bir kısmı da hakim ve savcılarımızı aşan nedenlerdir. Biz bu güveni yükseltmek adına, hakim ve savcılarımızın toplumla daha yakın temas içinde olması, özellikle toplumla diyalog halinde bulunması, halkın içine girmesi ve kaynaşmasını istiyoruz. Bunun için de çalışmalar yürütüyoruz' dedi.

HAKİM VE SAVCILAR BASIN SÖZCÜSÜ OLARAK EĞİTİLİYOR

Basın sözcülüğü projesi kapsamında, basın mensuplarının muhatap bulacağı savcı ve hakimleri basın sözcüsü olarak görevlendireceklerini kaydeden Akçil, Bu kapsamda adliyelerimizde görev yapan hakim ve savcılarımızdan görevlendirdiğimiz bir kısım arkadaşlarımızı Ankara'ya davet edip Türkiye Adalet Akademisi'nde birkaç günlük sunumlar yaptırıyoruz. Bunun amacı, daha önceden basın mensupları yargı, adliye, hakim ve savcı ile ilgili haber almak istediğinde, başvurduğu meslektaşlarımız 'Ben yetkili değilim, bilgi veremem' şeklinde cevaplar vermekteydi. Bu eksikliği gidermek adına tüm adliyelerde yeterli sayıda hakim ve savcımızı basın sözcüsü olarak görevlendirip eğitmekteyiz. Bu eğitim kapsamında bundan sonra basın mensupları adliyeye geldiği zaman bilgi almak istediğinde, bu basın sözcülerine başvuracak. Basın sözcüsü olan hakim ve savcılarımız, hangi konuda bilgi alınmak isteniyorsa o konuda mevzuatın kendine tanıdığı yetki çerçevesinde kamuoyunun daha sağlıklı ve daha doğru bilgilendirilmesi için bu görevi yürütecektir diye konuştu.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım ise, uyuşturucu kullanımının dünyada artarak devam ettiğine vurgu yaparak, Uyuşturucu tarih boyunca toplumlarda büyük tahribatlar yapmış, bütün kötülüklerin anası olmuştur. İnsanlık tarihi boyunca bu madde ile mücadele etmiş, bundan sonra da edecektir dedi.

Konuşmaların ardından hakim ve savcılar, hizmet içi eğitim kapsamında uyuşturucu ile mücadele yol ve yöntemlerini tartıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title