Haberler

Adak'tan Anlamlı Talep

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, olası afetlere karşı gönüllü vatandaşlar tarafından kurulan Ayvalık Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneği (ADAK), olası bir afet sırasında bir eğitim salonuna ihtiyaç duyduklarını belirterek, bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, vatandaşlardan yardım beklediklerini bildirdi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, olası afetlere karşı gönüllü vatandaşlar tarafından kurulan Ayvalık Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneği (ADAK), olası bir afet sırasında bir eğitim salonuna ihtiyaç duyduklarını belirterek, bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, vatandaşlardan yardım beklediklerini bildirdi.

ADAK Başkanı Metin Salan muhabirimize yaptığı açıklamada, Ayvalık Belediyesi tarafından kendilerine 250 metrekarelik bir arazinin belediye encümeni kararıyla tahsis edildiğini vurgulayarak, "Bu arazinin üzerine Gönen'de faaliyet gösteren Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneği'ne (GÖNDAK) oradaki vatandaşlarla kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla prefabrik bir hizmet binası yapıldı. Bu binada olası bir afet sırasında vatandaşların neler yapması ve hayatta kalması için temel afet bilinci eğitimleri veriliyor. Ayvalık'ta da bizler böylesi bir eğitim ünitesini hayata geçirmek istiyoruz. Ancak ekonomik anlamda son derece kısıtlı imkanlara sahip olduğumuz için bize bir sponsor gerekiyor. Biz Gönen'deki kadar olmasa da bunun biraz daha küçüğünü ilçemize kazandırmak adına 30 liralık katkıya ihtiyaç duyuyoruz" dedi. Olası bir afet sırasından Ayvalık'taki vatandaşların yardımına gönüllü olarak koşacaklarını vurgulayan Metin Salan, "Olası bir felakette bize gereken tüm arama ve kurtarma malzemelerimiz ile ekipmanlarımız 150 Evler Mahallesi Santral Caddesi No: 13/1 adresindeki bir apartmanın bodrum katında bekliyor. Oysa olası bir depremde bu bina yıkılacak olursa bize bu malzemelerimizi o binadan nasıl çıkarabilir ve nasıl insanlarımızın hayatını kurtarmaya çalışabiliriz?" diye sordu.

"HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Bu bağlamda tüm araç, gereç ve ekipmanlarını eğitim vermek istedikleri prefabrik binada saklamak zorunda olduklarını ifade eden ADAK Başkanı Salan, "Ayvalıklı hemşehrilerimizden, deprem bilinciyle ilgili eğitimleri verebileceğimiz ve olası afet sırasında her an elimizin altında olabilecek malzemelerimiz için bu prefabrik binamızı yapabilmek için destek bekliyoruz. İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu. 26 Mayıs'ta Ege ve Marmara bölgelerindeki tüm il ve ilçelerde hissedilen 6.5 şiddetindeki depremde Ayvalık'taki vatandaşların bir deprem sırasında nasıl hayatta kalabileceklerine dair bilgi sahibi olmadıklarını çok net gözlemlediklerini kaydeden Salan, bu yüzden de deprem eğitimlerinin bir an önce başlamasının da hayati bir önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, ADAK'a ekonomik anlamda destek vermek isteyenlerin; Akbank Ayvalık Şubesi 107264 nolu hesap numarası ile TR37 0004 6003 0888 8000 1072 64 nolu Iban numarasına para yatırılabileceği gibi, ADAK'ın malzemelerini saklayacağı ve vatandaşlara ücretsiz afet bilinci eğitimi vereceği prefabrik binanın inşaatı için inşaat malzemesi desteğinde bulunabilecekleri öğrenildi. Detaylı bilgi için ise 0541 599 4834 nolu telefona başvurulabileceği bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ayvalık Gönen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title