Haberler

Açılış Töreninde Erdoğan İçin 'İşte Ordu İşte Komutan' Sloganları

Güncelleme:

Karabük'te toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan için meydanda toplanan kalabalık "İşte ordu işte komutan" sloganları attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplu açılış için son durağı Karabük oldu. Buradaki tören öncesi vatandaşlara seslenen Erdoğan için meydanda toplanan kalabalık "İşte ordu işte komutan" sloganları attı.

İsim vermeden Kılıçdaroğlu'nun emeklilerle ilgili seçim vaadini de eleştiren Erdoğan "Bu ülke herkesin verdiğinden 5 fazlasını vaat edip kendisini 5 cent'e muhtaç edenleri unutmadı. Ben proje geliştirin diyorum bunlar palavraya sarılıyorlar. Ben millete gidin diyorum bunlar notere gidiyor. Noter burada, millet. Millete gideceksin. Milletin gözünde sözünün değeri yoksa noterden belge almışsın hükmü yok" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Bugün açılışını yaptığımız 26 eserin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kardemir sadece Karabük'ün değil ülkemizin gururu. Kardemir tarafından ülkemize kazandırılan çeşitli tesis ve fabrikaların resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. 12 yıllık hizmet sürecimde sadece Karabük'ümüze yaptığımız yatırım 4 katrilyon lira. Karabük'ün 12 yıl önceki halini düşünüyorum ve bugün helikopterle dolaşırken geldiği hali düşünüyorum. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşların yöneticileri mimarındın mühendisine işçisine kadar herkesi tebrik ediyorum. Filyos projesini unutmuş değiliz. Hukuki engellerden dolayı proje gecikti ama adım adım takip ediyorum.

Filyos sadece bölgenin değil Türkiye'nin projesi. Biliyorsunuz Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü. 24 Nisan'da kara savaşlarının 100. Yıl dönümünü dünyanın dört bir yanından gelecek olan dostlarımızla kapsamlı programla irat edeceğiz. 25'inde de Avustralya'dan Yeni Zelanda'dan gelen dostlar törenlerini yapacak, bizim gençliğimiz de şafak yürüyüşü yapacaklar. Sizleri, gençleri de davet ediyorum.

"ANCAK İNSANIMIZIN YÜREĞİNDEKİ İNANÇ ASLA SÖNMEDİ"

Sizlerin dedeleri, ataları Mehmet Akif Aksoy'un ifade ettiği şekilde gül bahçesine girer gibi toprağa düştüler. Belki pek çoğunun mezarı bile yok, ismi dahi bilinmiyor. Ama onların her biri bu milletin gönlünde yaşıyor. Onlar şehitlik mertebesine ulaşacak bu ve ebedi alemdeki en büyük şana şerefe ulaştılar. Bugün özgürce yaşıyorsak canı pahasına mücadele eden atalarımızın, dedelerimizin sayesinde. Bugün olduğu gibi o gün de mücadeleden korkanlar vardı. Osmanlı'nın yenilgiler zincirinin kırılamayacağını düşünenler vardı. Kendi milletine inancını kaybetmişlerdi. Ancak insanımızın yüreğindeki inanç asla sönmedi.

"İSTİKBAL MESELESİ OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORLARDI"

Kendilerini güya aydın sayan birileri işgale razı olmuşken, atalarımız şartlara bakmadan yedi düvele meydan okumaktan çekinmediler. Biz böyle bir milletin evlatlarıyız. O evlatlar bin yılın hesaplaşması olduğunu çok iyi biliyorlardı. Bu mücadelenin bir medeniyet kavgası, istiklal ve istikbal meselesi olduğunu çok iyi biliyorlardı.

Dün olduğu gibi bugünde ülkesine güvenmeyenler, milletine sırtını dönenler olduğunu görüyoruz. Türkiye 2023 hedeflerine yürürken yolumuza taş koymaya çalışanlar var. Aradan geçen 100 yıla rağmen Çanakkale'deki mücadele anlaşılmamış veya bunu yanlış anlamış olanları üzüntü ile ifade ediyorum. Benzer kaynaklardan beslenen iki ayrı yapı Türkiye'nin son 12 yıldaki kazanımlarına saldırıyor. Kimi silahla kimi ise daha sinsi yöntemlerle devletin içine sızarak, insanların duygularını istismar ederek bunu yapmaya çalışıyor. Amaç Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmak.

"NE YAPMAM GEREKİYORSA YAPARIM"

Altını delmeye çalıştıkları bu gemide birlikte yaşıyoruz. Demokrasi başka şey ülkeyi bölmeye çalışmak başka şey. Dosyalar açıklandıkça imamları ile beraber kaçıyorlar. Pennsylvania'daki öyle kaçtı. Siyasete sonsuza kadar saygımız var ama ihanete tahammülümüz yok. Biz bunların hizmet ettiğini sanıyor elimizden geleni desteği veriyorduk. Demokrasi talebinin arkasındayız ama bölücülüğe rıza gösteremeyiz. Cumhurbaşkanı olarak benim konumum 78 milyon insanımızın hakkını hukukunu savunmayı gerektiriyor. Bunun için ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım kimseden de çekinmem.

"ELLERİNDE SİLAH ÇÖZÜM SÜRECİ OLMAZ"

Ben daima milletimin yanında oldum. Diyorlar ki yeminine aykırı hakaret ediyor. Ben bir partinin tarafı olduğumu ifade etmiyorum, milletimin tarafı olduğumu ifade ediyorum. Ama bunlar bunu anlayacak kadar siyaseti bilmiyorlar. Çözüm Süreci'ni bu aşamaya getiren bu kardeşiniz. Ben Çözüm Süreci'nin yanındayım arkasındayım hepsinden öte içindeyim. Elinde silah olanlar samimilerse silahlarını betona gömsünler. Ellerinde silah çözüm süreci olmaz. 7 Haziran seçimlerine giderken o silahlarla halkımızı tehdit ederek parlamentoya girmek demokrasi değildir.

"HASBİ OLACAKSINIZ HASBİ"

Çatışmadan kandan ölümden acıdan düşmanlıktan medet umanların karşısında tüm gövdemle durmazsan milletimle aramdaki ahdin gereğini yerine getirmemiş olurum. Küçük hesaplarla hareket edenlerin oyunlarını ortaya çıkarmazsam vazifemizi yapmış olamayız. Önce dürüst olacaksınız hesabi olmayacaksınız. Hasbi olacaksınız hasbi.

"SIKINTI GÖRÜRSEM MÜDAHALE EDERİM"

Ben milletimle beraberim ama bunların kiminle beraber olduğunu gayet iyi biliyorum. Paralel devlet yapılanmasıyla en büyük mücadeleyi yürüten biriyim. Burada da sıkıntı görürsem gerekli müdahaleyi nereye kadar yapabiliyorsam yaparım.

"TÜM ADIMLARDA YANLARINDA OLACAĞIM"

Milletin iradesine karşı darbe planları yapanlarla mücadele edeceğim. Bu can bu tende kaldıkça mücadele edeceğim. Türkiye'yi 2023'e ulaştıracak tüm proje ve politikaların hepsinde de bundan sonra hükümetimizin attığı tüm adımlarda yanlarında olacağım. Bu bir partiden yana olmak değildir.

Hep şunu söyledik. 12 yıl başı açığıyla başı örtülüsüyle hepsi kardeşimiz. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. 10 Ağustos 2014 eski Türkiye'nin geride kalışının miladıdır. Artık yeri Türkiye yolunda ilerliyoruz. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ertelenemez hale geldi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİM VAADİNİ ELEŞTİRDİ

Bu ülke herkesin verdiğinden 5 fazlasını vaat edip kendisini 5 cent'e muhtaç edenleri unutmadı. Ben proje geliştirin diyorum bunlar palavraya sarılıyorlar. Ben millete gidin diyorum bunlar notere gidiyor. Noter burada, millet. Millete gideceksin. Milletin gözünde sözünün değeri yoksa noterden belge almışsın hükmü yok. Geçen 12 yılda 7 seçim ve 2 referandumda kafalarını hep duvara vurdular. Kaç seçim sonra öğrenecekler bilmiyorum. Güçlü bir başkan ve meclisle daha hızlı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Daha ötesi için nefes tazelememiz gerekiyor.

400 milletvekili ile yeni anayasa ve başkanlık sistemi meselesini halledebilirsen 2053 hedeflerine ulaşmakla kalmaz 2071 vizyonlarımızı şekillendiririz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Karabük Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title