Haberler

'Acil İnsani Yardım' Çağrısı

Güncelleme:

Kobanê'den yoğun göç dalgasının yaşandığı günden bu yana sınıra insani yardım malzemesi ulaştırmaya çalışan MAZLUMDER, yardım çağrısında bulundu.

Hafta sonunu sınırda geçiren MAZLUMDERli üyeler, Kobanê'den gelen halka yardım malzemeleri ulaştıran ender oluşumlar arasında yer aldı. Bölgedeki gözlemleri ile ilgili bir değerlendirme yapan dernek şube başkanı Meral Dervişoğlu, "Bugün gördüğümüz Kobanê halkı hem açlık hem de 40 derece sıcağın altında perişan bir halde gördük" dedi.

Dervişoğlu, duyarlı herkese şu çağrıyı yaptı: "Son üç yıldır Suriye'de yaşanan insanlık dışı çatışma ve savaş bugün itibariyle artık insanlıktan çıkmış ve barbar IŞİD terör örgütü Kobanê'yi işgal ederek mazlum Kürt halkını da yurtlarından sürmüştür.

Topraklarını terk etmek zorunda kalan Kobanê halkı sınırdan geçişlere izin verilmesiyle çok yoğun bir göç dalgası başlamıştır. Yapılan insani yardımlar olmasına rağmen sayının çok olması gerekli yardımların ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanmakta.

Üç yıldır Suriyeli sığınmacıların barınma gıda insani yardımları yapan uluslararası yardım kurumları ve diğer ülkeler ülkemizi yalnız bırakmış ve yaşanan bu insani drama seyirci kalmıştır. Ortadoğu'yu mazlum halkları parçalayarak kan gölüne çeviren küresel güçler Kürt halkını da buna dahil etmiştir. Tüm duyarlı kesimlere çağrımızdır; Kobanê'den gelen Suriyeli sığınmacı mazlum bu halkı yalnız bırakmayalım. Havaların soğuması hem barınma hem gıda ihtiyaçlarını karşılanması için acil olarak yardım çağrısında bulunuyoruz. Uzun zaman alacağı düşünülen bu durumun mutlaka önemsenmesi duyarlılığı sürdürülmesi gerekmektedir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Suriye Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title