Haberler

Acil Çıkış Rampaları Hayat Kurtarıyor

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, acil çıkış rampalarının önemli olduğunu ancak vatandaşların bu konuda bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Karayolları 5. Bölge Müdür'ü Yakup Dost, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Adana Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Dost, karayolları ile ilgili yapımı devam eden ve çalışmalara başlanacak projeler hakkında hazırladıkları sunum ile birlikte bilgiler verdi.

Dost, sorumlulukları altında olan yollar hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, "Adana ili sorumluluğumuz altında 154 kilometre otoyol, 440 kilometre devlet yolu, 479 kilometre il yolu olmak üzere toplam 1073 kilometre yol ağı bulunmaktadır. Bu yollarımızın 282 kilometresi bitümlü sıcak karışım kaplaması, 652 kilometresi sathi kaplamalı, 138 kilometresi ise stabilize yoldur. Devlet ve il yollarımızın 385 kilometresi bölünmüş yol olarak yapılmıştır" dedi.

Adana'ya bağlı 3 adet ücret toplama istasyonu olduğunu belirten Dost, "Bu istasyonlar Adana Batı Alın, Adana Doğu Alın ve Ceyhan istasyonlarıdır. Adana otoyol ana gövdesi üzerinde 60 kilometrelik kesim 19 Eylül 2005 tarihinden beri ücretsiz hale getirilmiş ve halen ücretsiz olarak hizmet vermektedir" diye konuştu.

Adana- Karataş yolu, Ceyhan-Yumurtalık yolu, Adana-Kozan yolu, Kozan-Feke-Saimbeyli yolu, Ankara-Pozantı otoyolu Çiftehan-Pozantı kesiminin yapımı devam eden projeler olduğunu söyleyen Dost, ayrıca Atilla Altıkat inşaat çalışması nedeniyle Müze Kavşağı'nın kapatılacağını ve alternatif yolların duyurulacağını belirterek, projenin normal yapım süresinin 4 aylık olduğunu ancak Ramazan Bayramı'ndan önce projeyi tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Dost, acil çıkış rampalarının sayısının 4'e çıkarıldığını söyledi. Bu sırada, Vali Coş, acil çıkış rampalarının önemine değinerek, "Vatandaşımız acil çıkış rampaları hakkında bilgi sahibi değil. Birkaç kere şoförlere sordum ama bilgi sahibi değiller. Acil çıkış rampaları ağır vasıtaların hem kendilerine hem de diğer araçlara zarar vermemeleri adına yapılmış bir rampa oluyor" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Avni Coş Adana Valiliği Yakup Dost Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title