Haberler

Açıköğretim Mezunları Artık THY'de Pilot Olabilecek

Güncelleme:

Türk Hava Yolları'ndan Açıköğretim Fakültesi mezunları için sevindirici bir haber geldi. THY'de artık Açıköğretim mezunları da pilot olabilecek.

Sürekli artan uçak sayısıyla her yıl 500 yeni pilota ihtiyacı olan Türk Hava Yolları, ihtiyacı karşılayabilmek için pilot alım şartlarını revize ediyor. 2021'e kadar ihtiyaç duyacağı 4 binden fazla pilotu ağırlıklı olarak yurt içi kaynağından karşılamayı hedefleyen Türk Hava Yolları, yetiştirilmek üzere alım yapacağı ikinci pilot aday adaylarında aranan şartlarda yeni bir düzenlemeye daha gitti. Daha önce üniversitelerin 4 yıllık sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinden öğrenci kabul eden bölümlerden mezun adayların başvurularını kabul eden, geçen yıldan itibaren ise ilk kez sözel bölümlerden mezun adaylara da kapılarını açan THY, bu kez açıköğretim mezunlarını pilot alım sürecine dahil etti.

30 HAZİRAN'A KADAR BAŞVURU YAPABİLECEKLER

THY, 30 Haziran 2016 tarihine kadar yayında olacak yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adaylarında açıköğretim mezunu olan adayların da başvurularının kabul edileceğini duyurdu. Türkiye'de yetişen pilot sayısı yetersiz kaldığı için, yurt dışından yabancı pilot alımı da yapan THY'nin bu yöndeki arayışları devam ediyor. Birçok ülkede düzenlediği Road show'lar (tanıtım turları) ile pilot arayan THY, pilot bulmak için bu kez 1-2 Haziran tarihleri arasında Cidde'de düzenleyeceği Road show ile Suudi Arabistan'da pilotlar ile bir araya gelecek. Toplantılarda THY'nin pilotlara sunduğu imkanlar tanıtılacak ve başvurular için yapılacak işlemler anlatılacak.

PİLOTLARIN EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELTİLDİ

THY daha önce ABD, Brezilya, İran, Katar, İspanya, Fransa, Rusya'da pilotlar için tanıtım turları düzenlemişti. Türk Hava Yolları pilot alım süreçlerindeki bazı testlerde başarısız olduğu için elenen adaylara tekrar kapılarını açmıştı. Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi sözel bölüm mezunlarına da kapılarını açarken 28 Aralık 2015 tarihinde de alınan bir kararla şirkette çalışan pilotların emeklilik yaş haddini 63'ten 65'e çıkarmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türk Hava Yolları Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

sasa:

Yapacağınız meslek elinizde 500 kişinin canı olan bir meslek. açık öğretim mezunlarını ezmek gibi bir amacımız yok ama temel iyi bir eğitimden geçilmediği sürece pilot adayı diye alırsanız kusura bakmayında afganistan havayollarına döner düşen pilot hataları denilen olaylar yaşanır. eğitim kalitenizin en üst seviyede olması gerekli açık öğretim bunun için yeterli bir eğitim değil. açık öğretimden yakında doktorda alırsınız ülke kan gölüne döner. bu işler şaka değil can söz konusu.

7
8
yanıtYanıtla
Ramazan:

Ilkokul mezunu adamı al adam akıllı Eğit o bile ucak kullanır. . kamyon ve tır kullanan adam uçakta kullanır helikopter terde. .

10
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ya hu bu ülkede 10000 lerce saat similasyon deneyimi olan insanlar var ben 5 yıldır flight simulation prepar3d kullanıyorum çok az bir eğitim ile hemen Boeing Airbus veya herhangi bir savaş uçağını rahatlıkla kullanabilirim terorik bilgim de ii ve böle çok insan var alacağınız elemanlara vereceğinin en fazla 100 ikiyüz saat sim. dersi Uçak kullanmadan önce bence bunu düşünmeli tahy

2
1
yanıtYanıtla
Alper OZ:

Doğru düzgün 4 yıllık bir lisans programına dahi girememiş, o isiplin ve sorumluluğu alamamış adamı pilot yapıp 400 yolcuyu ona emanet edeceksiniz. Minibüs şöförü lakaytliğini uçak affetmez.

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title